MECMA: Romgaz a realizat achiziţii nejustificate de utilaje şi echipamente de peste 123 mil.lei

. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
27.06.2012

Romgaz a realizat achiziţii nejustificate de utilaje şi echipamente de peste 123,1 milioane lei, iar în 2011 a cheltuit în mod nejustificat sume de bani direcţionate către activităţi care nu au condus la îmbunătăţirea efectivă a activităţii companiei, potrivit MECMA.

”În urmă rezultatelor activităţii structurilor de control, MECMA va lua în cel mai scurt timp toate măsurile necesare atât pentru tragerea la răspundere, sesizând organele abilitate ale statului, mergând până la destituirea celor implicaţi, acolo unde este cazul, cât şi pentru prevenirea cheltuirii ulterioare nejustificate a banilor publici”, se precizează într-un comunicat transmis miercuri al Ministerului, Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Concluziile au fost prezentate în urma verificărilor efectuate de structurile MECMA şi ale Curţii de Conturi privind societatea SNGN Romgaz.

”În ce priveşte achiziile publice au fost constatate abateri de la legalitate şi regularitate, respectiv plăţi nejustificate pentru achiziţia de utilaje şi echipamente în valoare totală de 123.174.221 lei. Totodată, din verificările structurilor MECMA reiese faptul că, în 2011, SNGN Romgaz a cheltuit în mod nejustificat sume de bani direcţionate către activităţi care nu au condus la îmbunătăţirea efectivă a activităţii companiei, ca rezultat direct al acestor acţiuni”, susţin reprezentanţii MECMA.

Astfel, au fost alocaţi 8.500.000 lei sub formă de sponsorizări, direcţionaţi către organizaţii sportive pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii, asigurarea echipamentelor competiţionale şi programe sportive cu acţiuni interne şi internaţionale.

De asemenea, cheltuielile reclamă şi publicitate s-au ridicat 5.500.000 lei din care pentru Agrafics Communication a 3.440.000 lei, Lemon Design a 449.000 lei.

Totodată, s-au alocat 470.000 lei pentru protocol, pentru închiriere săli conferinţa- 3.797.000 lei, cheltuieli de deplasare şi diurnă - 8.577.000 lei.

Alte cheltuieli cu serviciile executate de terţi au fost de 88.442.000 lei.

”Acesta sumă a fost cheltuită pentru: cursuri de perfecţionare personal, servicii juridice, servicii de audit financiar, tehnic, de reevaluare a mijloacelor fixe, servicii de mentenanţă şi asistenţă tehnică de servere, servicii de logistică, servicii de curăţenie, servicii de mentenanţa staţii de uscare, staţii de comprimare, servicii de pază şi securitate)”, se mai spune în informarea MECMA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor