Mechel reia activitatea la întreprinderea Ductil Steel Buzău

Epoch Times România
15.01.2013

Divizia Metalurgică Est-Europeană Mechel a anunţat marţi reluarea producţiei de sârmă şi produse din sârmă la uzina Ductil Steel Buzău, după ce fusese oprită temporar începând cu 15 decembrie 2012.

În perioada întreruperii activităţii au fost realizate toate lucrările necesare de întreţinere a capacităţilor de producţie şi au fost centralizate comenzile.

În prezent, uzina dispune de o cantitate de materie primă suficientă pentru a asigura producţia continuă a sârmei şi a produselor din sârma în conformitate cu solicitările existente. Producţia de laminate va fi reluată imediat după finalizarea reparaţiilor programate la laminor.

Mechel anunţa, în 23 noiembrie 2012, că întrerupe temporar producţia la Uzina Electrometalurgică din Donetsk, care întră în componenţa Diviziei Metalurgice a Grupului, precum şi la uzinele metalurgice din Divizia Metalurgică Est-Europeană din cauza situaţiilor nefavorabile de pe piaţa materiilor prime şi a produselor metalurgice.

"Luând în consideraţie conjunctura nefavorabilă a preţurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreşte temporar procesul de producţie la întreprinderile din România. Decizia de sistare s-a luat în scopul reducerii costurilor de producţie şi armonizării volumului de producţie cu cerinţele pieţei. La această decizie a contribuit şi faptul că planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen. Astfel, începând cu 21 şi 22 noiembrie 2012, se întrerupe temporar procesul de producţie de oţel la combinatul Mechel Târgovişte, respectiv la Ductil Steel punct de lucru Oţelu Roşu. De asemenea, după îndeplinirea programului de producţie pentru acest an, începând cu data de 27 noiembrie 2012 va fi oprită temporar activitatea de producţie a laminoarelor de la Mechel Târgovişte, iar de la 15 decembrie a.c. este planificată oprirea temporară a producţiei laminoarelor şi a producţiei de sârmă la Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Câmpia Turzii", anunţa în noiembrie compania.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje şi energie electrica. „Mechel” asociază producători de cărbune, concentrat de minereu, nichel, oţel, produse laminate, armături metalice, energie electrică şi termică. Produsele companiei Mechel se comercializează pe piaţa internă şi piaţa externă.

În România, grupul Mechel este prezent prin 6 întreprinderi metalurgice: Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor