MDRT a suplimentat bugetul pentru consolidarea unor clădiri publice cu risc seismic

Epoch Times România
04.09.2012

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a suplimentat cu 5,5 milioane lei bugetul proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – componenta B, se arată într-un comunicat.

Această sumă va fi utilizată pentru finalizarea activităţilor de implementare a Proiectului, din care: 4,81 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la 11 obiective de investiţii în curs de desfăşurare, din care cele mai importante obiective sunt: consolidare şi modernizare Spital Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”, pavilion A şi C, Municipiul Bucureşti, consolidare şi modernizare Şcoala de Subofiţeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu”, pavilion central A şi B, Boldeşti, judeţul Prahova, consolidare Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept – Aripa „Vasile Pârvan”, Municipiul Bucureşti, consolidare Spital Universitar CF Witing, Municipiul Bucureşti. 690 mii lei pentru finalizarea activităţilor privind ridicarea nivelului instituţional şi serviciilor de auditare a Proiectului aferente anului 2012.

Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãtilor naturale si pregãtirea pentru situatii de urgentã” - Componenta B – Reducerea Riscului Seismic are drept scop reducerea vulnerabilităţii seismice a infrastructurii care reprezintă prioritate din punct de vedere tehnic şi social, prin măsuri de consolidare antiseismică a clădirilor publice de importanţă vitală şi clădirilor în care se desfăşoară servicii publice de importanţă vitală, precum şi ridicarea capacitătii instituţionale în domeniul reducerii riscului seismic.

Proiectul este finanţat dintr-un împrumut BIRD şi o co-finanţare a Guvernului României are un caracter multi-sectorial. Beneficiarii proiectului sunt autoritati publice centrale şi locale şi alte institutii non guvernamentale. Investiţiile complementare pentru asigurarea funcţionalităţii integrale a clădirilor sunt finanţate din alte surse legal constituite de beneficiarii direcţi.

Până la sfârşitul lunii august, din totalul de 44 obiective cuprinse în cadrul Proiectului: la 33 obiective de investiţii s-au finalizat lucrările de consolidare şi refuncţionalizare; la 9 obiective de investiţii lucrările de consolidare sunt finalizate şi lucrarile de refuncţionalizare sunt în curs de desfăşurare şi se vor finaliza până la data de 31 octombrie 2012 la două obiective de investiţii lucrările de consolidare sunt în curs de finalizare, urmând ca lucrările de refuncţionalizare să se finalizeze în cursul semestrului I 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor