Mazăre: O delegaţie de americani şi-a exprimat intenţia de a cumpăra Cazinoul

Cazinoul din Constanta
Cazinoul din Constanta (Oana Moisescu/Epoch Times)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a anunţat că va organiza o licitaţie internaţională pentru vânzarea Cazinoului şi că o delegaţie de americani şi-a exprima intenţia de a-l cumpăra, transmite corespondentul NewsIn.

”Cazinoul va reveni municipalităţii, întrucât Guvernul nu s-a apucat de lucru într-un an de zile, aşa cum era prevăzut în hotărârea de Consiliu, în momentul în care am transferat Cazinoul. O să demarăm procedaura de vânzare prin licitaţie internaţională. O delegaţie de americani a venit să-şi expime intenţia pentru a cumpăra cazinoul”, a spus primarul.

Mazăre a mai spus că a Primăria a alocat bani pentru o minimă conservare a obiectivului. Acesta a afirmat că valoarea Cazinoului va creşte prin reabilitarea zonei peninsulare a oraşului Constanţa şi a menţionat că doreşte, în plus, crearea unei zone fiscale speciale pentru cazinouri în Constanţa, Mamaia şi Sulina.

”Sunt două aspecte majore. Unu: toate investiţiile pe care noi le facem în zona municipală vor creşte valoarea acestui obiectiv. Doi: sunt în studiu de a reuşi să fac o zonă fiscală specială pentru cazinouri în zona Constanţa, Mamaia şi Sulina. Am avut această discuţie cu premierul, mi-a lăsat liberatatea să studiez această zonă fiscală specială pentru cazinouri, cu o singură menţiune: să nu intră în contradicţie cu reglementările europene”, a spus Mazăre.

Primarul Constanţei a precizat că pieţele pe care vrea să le acceseze prin cazinouri sunt Turcia şi Rusia, unde cazinourile sunt interzise.

Primarul a făcut declaraţiile în cadrul unei conferinţe de presă care a avut ca temă reabilitarea zonei peninsulare. La eveniment a fost prezent şi Puiu Haşotti, ministrul Culturii.

”Conform legii, primăria are totală libertate de a face ceea ce crede de cuviinţă şi ceea ce crede că este mai bine cu Cazinoul”, a spus Haşotti. ”Eu cred că, după 22 de ani, chestiunea cu 'nu ne vindem ţara' trebuie să dispară şi din conştiinţa şi din apucăturile noastre politice. Tot ce este bun pentru comunitate trebuie făcut indiferent că o face un investitor român sau străin”, a mai spus Haşotti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie