Martifer Solar a finalizat prima sa instalaţie fotovoltaică din România, în judeţul Vrancea

Panouri solare. (JACK GUEZ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
05.09.2012

Martifer Solar, în calitate de contractor EPC, a finalizat construcţia unei instalaţii fotovoltaice de 1,5 MW în Pufeşti, judeţul Vrancea, pentru compania daneză Eurowind Energy A/S, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Instalaţia se întinde pe o suprafaţă de aproape 4 hectare şi va produce energie suficientă pentru a alimenta aproximativ 1.000 de familii, economisind 1.029 tone de emisii CO2 pe an. Este formată din module policristaline MPrime de 240W (marcă Martifer Solar) instalate pe structuri fixe.

Proiectul a fost dezvoltat pentru Eurowind Energy A/S de către Alpha Wind Renewables România SRL, cu colaborarea tehnică a unei echipe italiene a Martifer Solar. Alpha Wind Renewables Romania SRL este un dezvoltator cu o experienţă solidă în industria energiei solare şi eoliene.

"Aceasta este prima dintre instalaţiile fotovoltaice pe care intenţionăm să le construim în România. În acest moment, piaţa românească devine una dintre cele mai active din sectorul instalaţiilor fotovoltaice din Europa şi sperăm că prezenţa noastră consolidată în România ne va asigura o poziţie fruntaşă în calitate de contractor EPC", a declarat Pedro Pereira, Director Martifer Solar pentru Europa şi Administrator Executiv al biroului din România

Finalizată la începutul lunii iulie, instalaţia a fost conectată la reţeaua naţională în data de 2 august, fiind una dintre primele instalaţii fotovoltaice de dimensiuni mari, conectate deja la reţeaua din România. Instalaţia va fi operată de Eurowind Energy A/S, prin intermediul unei filiale înfiinţate special - AWRR Sun 115 SRL, deţinută în proporţie de 100% de Eurowind Energy A/S.

În 2011, Martifer Solar şi Eurowind Energy A/S au semnat un contract de distribuţie al componentelor MPrime pe piaţa daneză şi pe cea a ţărilor scandinave. Ca urmare a succesului proiectului de la Pufeşti, ambele vor extinde colaborarea de pe piaţa românească, unde intenţionează să demareze şi alte proiecte în curând, şi pe alte pieţe din Europa.

Martifer Solar este parte a grupului Martifer, un grup multinaţional industrial, cu peste 3.000 de angajaţi, axat pe construcţii metalice şi energie solară. Martifer SGPS SA este compania ce deţine grupul şi a fost listată la bursa de la Lisabona din iunie 2007.

Eurowind Energy A/S este implicată în investiţii în domeniul energiei solare şi eoliene în Europa, principalele sale pieţe fiind Danemarca, Germania, România şi Polonia.
Compania dezvoltă şi achiziţionează proiecte eoliene atractive şi pregăteşte proiectele de investiţii pentru investitori privaţi din domeniu şi pentru companii de utilităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor