Martens (PPE) se arată ”indignat” de faptul că Guvernul român nu răspunde solicitărilor CCR

Preşedintele PPE, Wilfried Martens. (JEAN-PAUL PELISSIER / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
10.08.2012

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, s-a declarat ”indignat” de faptul că Guvernul român nu răspunde solicitării CCR de a furniza listele folosite la referendum şi avertizează că orice întârziere în acest sens ridică semne de întrebare cu privire la intenţiile reale ale lui Ponta.

”Curtea Constituţională a României a transmis o cerere clară Guvernului român pentru a furniza listele pe baza cărora a fost organizat referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Sunt indignat de faptul că Guvernul social-liberal condus de Victor Ponta nu a răspuns încă acestei cereri, împiedicând astfel activitatea Curţii Constituţionale. Fac apel la Guvern să furnizeze Curţii, fără întârziere, listele electorale. Orice întârzieri vor ridica noi semne de întrebare privind intenţiile reale ale lui Ponta. Deciziile Curţii Constituţionale trebuie respectate, ele nu trebuie manipulate sau împiedicate în vreun fel”, afirmă liderul Partidului Popular European.

”Criza politică declanşată de Guvernul USL a afectat serios credibilitatea politică şi economică a României. Aşa cum FMI a subliniat deja, dacă această criză este prelungită, va pune în pericol recentele realizări economice ale ţării. De aceea, fac apel la Guvern să implementeze de urgenţă cerinţele Comisiei Europene şi ale Comisiei de la Veneţia, pentru a pune capăt crizei politice. Orice politician care a acţionat împotriva legii trebuie să răspundă”, a mai spus preşedintele PPE.

Referitor la criticile pe care socialiştii europeni le-au adus PPE, Martens a precizat că ”în România, ca şi în orice alt stat membru, trebuie să facem distincţie între acei actori care respectă statul de drept şi cei care nu”. ”Ţin să reamintesc socialiştilor europeni că premierul Ponta a reprezentat ilegal România la Consiliul European, în pofida unei decizii clare a Curţii Constituţionale care preciza că preşedintele Traian Băsescu trebuie să reprezinte România”, a subliniat Wilfried Martens.

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a criticat joi faptul că Partidul Popular European atrage atenţia doar Guvernului român, nu şi preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, şi apropiaţilor săi, când este vorba de presiuni la adresa justiţiei. ”Presiunea politică asupra sistemului judiciar nu trebuie să fie acceptată sub nicio formă”, a declarat Swoboda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor