Marocul interzice botezarea copiilor cu nume precum "Saddam Hussein" sau "Bin Laden"

.
. (Epoch Times)

Guvernul marocan nu va permite să se boteze copiii cu nume precum "Saddam Hussein" sau "Osama bin Laden", sau cu altele care "subminează moralitatea şi ordinea publică", potrivit Ministrului de Interne, Mohamed Hasad.

Ministrul de Interne al Marocului, Mohamed Hasad, a făcut luni, 28 martie, o declaraţie cu privire la principiile care guvernează regulile la starea civilă, ca răspuns la o întrebare parlamentară adresată de grupul socialist al camerei, relatează miercuri, 30 martie, ziarul Asabah.

Conform ministrului, a da "libertate absolută" cetăţenilor atunci când pun numele copiilor lor, ar putea provoca "perturbări în mediul familial şi social" şi a dat ca exemplu faptul că: evenimentele din lume pot produce un entuziasm care face ca părinţii să aleagă nume cu conţinut politic (Saddam) sau extremist (Bin Laden).

Entuziasmul dispare în timp, dar numele va rămâne, a motivat ministrul.

Tot în registrul de stare civilă, Hasad a justificat refuzul funcţionarilor de a accepta numele Amazig (berberi), pentru că, deşi au un sens în dialectul unei regiuni, în alte regiuni au conotaţii animale sau sexuale.

Dificultatea alegerii numelor proprii Amazig este una dintre cele mai frecvente plângeri ale mişcării berbere în Maroc, împreună cu problemele atunci când se utilizează limba lor în instituţiile publice.

În cele din urmă, Hasad a spus că vor fi restricţionate la maxim prenumele de "Sidi", "Moulay", "Cherifa" sau "Lala", care sunt adesea folosite de către familiile care pretind a fi de origine nobilă sau de demnitarii religioşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe