Marius Şumudică, mulţumit de jocul echipei sale în partida cu Inter Milano

(Julian Finney / Getty Images)
Epoch Times România
24.08.2012

Antrenorul echipei FC Vaslui, Marius Şumudică, s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale cu Inter Milano, din play-off-ul Ligii Campionilor, chiar dacă formaţia sa a fost învinsă cu 2-0.

"A fost o partidă cu un adversar extraordinar de greu, o partidă cu una dintre forţele Europei şi ale lumii, care alături de Barcelona şi de Real Madrid face parte din istoria fotbalului. Am întâlnit o echipă din jucători valoroşi, cinci dintre ei fiind între cei care au câştigat Champions League în anul 2010. Vasluiul s-a ridicat la nivelul acestui joc şi am avut momente bune. E adevărat că am tratat cu superficialitate unele şanse de a marca. Puteam egala după primul gol primit. Am luat un gol la o fază fixă, pe o greşeală individuală, după care al doilea gol a venit pe o dominare teritorială a noastră şi am fost surprinşi cu o tranziţie negativă. Inter când te are la mână, te taxează. Am făcut un joc bun, dar ne-a lipsit şi şansa şi concentrarea la finalizare", a declarat Marius Şumudică.

Antrenorul a spus că trebuie recunoscută diferenţa mare de valoare între Inter Milano şi FC Vaslui la această dată, dar a apreciat că jocul cu o astfel de echipă şi "dubla" cu Fenerbahce ajută FC Vaslui să crească în valoare şi să capete experienţă internaţională.

"De jos vezi altfel jocul şi mă uitam la construcţia fizică a jucătorilor de la Inter, ce picioare au, ce musculatură şi ce monumente sunt. Zanetti, la 39 de ani, spui că nu are plămâni. Din acest punct de vedere, eu sunt mulţumit că am făcut faţă cu brio unui adversar extraordinar de puternic. Şi la Milano, ca şi la meciul de acasă, mergem să înscriem, să facem un joc bun. Poate la meciul cu Fenerbahce de la Istanbul nimeni nu ne dădea vreo şansă să înscriem şi totuşi am făcut-o. Oricum, este mare diferenţă între Inter Milano şi Fenerbahce, cred că a văzut asta toată lumea. Inter e o echipă care organizează foarte bine faza defensivă, dar totuşi am avut situaţii de marca, poate mai multe decât mă aşteptam", a mai spus tehnicianul.

Marius Şumudică a precizat că Adrian Porumboiui a felicitat echipa, despre care a spus că a jucat foarte bine şi pe alocuri s-a ridicat la nivelul Inter-ului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor