Marina SUA recunoaşte că are mai multe videoclipuri cu OZN-uri. Refuză să le publice, invocând riscul pentru securitatea naţională

Captură video din filmul US Navy care prezintă un OZN
Captură video din filmul US Navy care prezintă un OZN (Captură, youtube)

Marina americană afirmă că nu va face publice alte imagini cu obiecte zburătoare neidentificate, deoarece acest lucru ar “dăuna securităţii naţionale”.

Un purtător de cuvânt al Marinei a făcut această declaraţie ca răspuns la o cerere depusă în baza Legii Freedom of Information Act (FOIA) de către site-ul The Black Vault - care a împărtăşit anterior mii de pagini de documente legate de OZN-uri primite de la CIA şi alte agenţii, relatează Daily Mail.

Solicitarea FOIA datează din aprilie 2020, imediat după ce Marina SUA a făcut publice câteva videoclipuri filmate de piloţii săi, care arătau un tip de aeronavă high-tech neidentificată ce se deplasa în moduri care păreau imposibile.

The Black Vault a solicitat la acea vreme toate videoclipurile deţinute de instituţia americană care surprind aşa-numitele “Fenomene Ariene Neidentificate” (UAP), o expresie preferată de Marină în loc de “Obiecte Zburătoare Neidentificate” (OZN).

“Difuzarea acestor informaţii va afecta securitatea naţională, din cauză că ar putea oferi adversarilor informaţii valoroase privind operaţiunile, vulnerabilităţile şi/sau capacităţile Departamentului Apărării/Marinei”, a scris Gregory Cason, director adjunct al biroului FOIA din cadrul Marinei, într-o scrisoare adresată The Black Vault.

Carson a explicat că Marina a făcut publice doar cele trei videoclipuri anterioare pentru că acestea fuseseră deja transmise presei şi, prin urmare, “au fost discutate pe larg în domeniul public”.

“Având în vedere cantitatea de informaţii din domeniul public cu privire la aceste întâlniri, a fost posibil să se elibereze dosarele fără a afecta şi mai mult securitatea naţională”, a spus el.

The Black Vault a depus un apel pentru a cere eliberarea filmărilor care au fost refuzate.

Indiferent de ceea ce va alege să facă public, Pentagonul ia cu siguranţă în serios ameninţarea OZN-urilor. În timpul audierilor publice din luna mai, agenţia a dezvăluit 400 de rapoarte privind "fenomene aeriene neidentificate" în ultimii ani - ceea ce este semnificativ mai mare decât cele 144 de incidente din 2004 care au fost raportate în 2021.

Unsprezece dintre incidente au fost "zboruri la mustaţă", în care avioanele militare abia au trecut pe lângă UAP-uri fără a se ciocni.

Ronald Moultrie, oficial de informaţii cu cel mai înalt rang din cadrul Pentagonului, a declarat că guvernul nu a exclus posibilitatea ca aceste incidente să aibă legătură cu viaţa extraterestră.

"Există elemente ale guvernului nostru implicate în... căutarea vieţii extraterestre", a menţionat Moultrie în cadrul audierii. "Scopul nostru nu este de a ascunde ceva potenţial, ci de a înţelege ce este poate acolo afară".

"Suntem cu toţii curioşi şi căutăm să înţelegem necunoscutul. Şi, ca profesionist în domeniul informaţiilor de-a lungul vieţii, sunt nerăbdător. Vreau explicaţii imediate pentru acest lucru la fel de mult ca oricine altcineva. Cu toate acestea, înţelegerea poate necesita timp şi efort semnificativ. Acesta este motivul pentru care ne-am străduit să ne concentrăm pe acest proces bazat pe date pentru a obţine rezultate bazate pe fapte", a declarat Scott Bray, director adjunct al Serviciilor de Informaţii Navale.

În luna iulie, Pentagonul a anunţat că a primit finanţare federală pentru a deschide un nou birou axat exclusiv pe gestionarea rapoartelor privind apariţiile de OZN-uri observate de către Armată, Marină şi Forţele Aeriene ale SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură