Marian Munteanu şi-a retras candidatura la Primăria Capitalei. Predoiu, noul candidat

În urma controverselor ce au marcat intrarea sa în cursa electorală, Marian Munteanu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă organizate de PNL că îşi retrage candidatura.
Marian Munteanu
Marian Munteanu (Facebook)

UPDATE: Cătălin Predoiu a anunţat că este noul candidat al PNL-ului la Primăria Capitalei. Totodată, Predoiu a mai susţinut că îl va invita pe Ciprian Ciucu la o discuţie pentru a forma împreună un tandem pentru funcţia de primar şi viceprimar al Bucureştiului, relatează B1 TV.

***

Marian Munteanu s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei, anunţând că a consimţit, în urma discuţiilor cu lideri ai partidului, să-şi retragă candidatura.

În cadrul conferinţei de presă susţinute pentru a face acest anunţ, Munteanu a afirmat că nimic din ceea ce s-a spus despre el nu e de natură a-l incrimina în mod real şi că ONG-urile care l-au atacat şi "sponsorii lor" ştiau că el poate câştiga primăria şi s-au temut că va pune capăt hoţiei iar ei nu vor mai avea acces la bani. Fostul candidat PNL a mai afirmat că va face dezvăluiri despre cine şi cum l-a lucrat însă nu acum.

"O să aveţi surprize mari de tot, ca să vedeţi ce s-a întâmplat cu adevărat. Ce e şi cu CNSAS-ul ăsta, ne vom ocupa de ei la timpul potrivit.", a declarat Munteanu.

Marian Munteanu nu a dat un motiv clar pentru care se retrage, limintându-se să susţină că "în momentul în care echipa e pusă în primejdie" datoria sa e să acţioneze în aşa fel încât să nu contribuie la adâncirea unor disensiuni.

"Din nefericire, această campanie nu a fost întâmpinată cum ar fi trebuit. Unii au dat curs unor acuzaţii, s-a ajuns până acolo încât candidaţii s-au desolidarizat de campania mea, au fost organizaţii care s-au arătat temătoare. Când un partid de asemenea importanţă ajunge la susţinerea unui parteneriat care să aducă unitate... când acest demers e pus în primejdie, datoria mea e să nu contribui la adâncirea unor disensiuni. Am avut discuţii în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanţi din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă care să rezolve această problemă.", a declarat Munteanu.

Potrivit unor surse, odată Munteanu dispărut de pe firmament, liberalii îl vor arunca în luptă pe preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu.