Maria Şarapova nu va putea participa la Rio de Janeiro

Sportiva rusă ratează JO 2016, după ce Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a amânat decizia până în luna septembrie a apelului jucătoarei privind suspendarea sa pe doi ani pentru dopaj cu meldonium
Jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova
Jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova (WTA/facebook)

Maria Şarapova nu va putea să fie prezentă în luna august la Rio de Janeiro pentru a participa la JO 2016 după ce Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a amânat până în luna septembrie analizarea apelului jucătoarei ruse de tenis, împotriva suspendării pe doi ani pentru dopaj cu meldonium.

TAS ar fi trebuit să ia o hotărâre în acest sens înaintea datei de 18 iulie.

"La cererea părţilor, care doresc să beneficieze de mai mult timp pentru a aduce elemente care să răspundă diferitelor întrebări, părţile au căzut de acord să nu grăbească apelul. O decizie este aşteptată înainte de 19 septembrie", se arată într-un comunicat.

Jucătoarea a fost suspendată temporar în luna martie după ce a fost testată pozitiv la Meldonium, o substanţă interzisă folosită la îmbunătăţirea performanţei sportive. Şarapova a susţinut într-o declaraţie că suspendarea este “nejustificat de dură”.

Ea a declarat că ITF nu a reuşit să dovedească faptul că a încălcat în mod intenţionat regulile antidoping şi că va face apel la această interdicţie. Şarapova, în vârstă de 29 de ani, susţine că a folosit medicamentul din 2006 pentru o serie de probleme de sănătate. Substanţa respectivă a fost interzisă la 1 ianuarie 2016.

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, Maria Şarapova a fost inclusă luna trecută în selecţionata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj.

Suspendarea sa este calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, ziua în care a fost depistată pozitiv la Openul Australiei, iar dacă TAS va confirma sancţiunea iniţială, ea nu va putea reveni în circuitul WTA înainte de 25 ianuarie 2018.