Cristiano Ronaldo: "Este un trofeu pentru toţi portughezii"

Căpitanul selecţionatei de fotbal a Portugaliei care a părăsit terenul accidentat, şi-a încurajat coechipierii de pe marginea terenului, ca un adevărat antrenor
Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo
Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo (UEFA EURO 2016/twitter)

Vedeta fotbalului internaţional Cristiano Ronaldo forţat să părăsească terenul de joc în minutul 25 al primei reprize în urma unei accidentări la genunchiul stâng după o intrare tare a lui Dimitri Payet, a fost foarte bucuros că coechipierii săi au reuşit să obţină victoria împotriva Franţei în finala Campionatului European disputat duminică seara pe Stade de France din Saint-Denis, fără el pe teren.

În lacrimi în momentul în care a părăsit terenul accidentat, atacantul lui Real Madrid a izbucnit din nou în plâns după fluierul final.

La finalul partidei, care a adus ţării sale primul trofeu internaţional major şi-a manifestat starea plină de emoţie alături de colegi - "Este un trofeu pentru toţi portughezii, toţi imigraţii, toţi oamenii care au crezut în noi..De la începutul competiţiei am încercat să ajut echipa în maniera mea, cu leadership-ul meu. Am fost întotdeauna prezent".

În acelaşi timp, marcatorul singurului gol al partidei, Eder, a mărturisit că Ronaldo i-a spus că va marca golul victoriei.

"La fel ca întreaga echipă, Ronaldo mi-a dat forţă, energie, iar asta a fost foarte important. Golul este rodul unei munci de echipă. Am dat totul si sunt foarte mulţumit de ceea ce am realizat", a afirmat atacantul echipei franceze Lille.

Şi preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, şi-a exprimat satisfacţia pentru victoria echipei naţionale:

"Am demonstrat de ce suntem în stare, am demonstrat că suntem rezistenţi, uniţi, capabili să surmontăm toate dificultăţile, chiar şi lovitura primită de Cristiano Ronaldo. Mâine (luni) vor fi mulţi portughezi la aeroport pentru a-i întâmpina pe jucători".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport