Maria Grapini cere anchetarea OMS-ului

Marian Grapini
Marian Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini a adresat mai multe întrebări scrise Comisiei Europene privind informările şi recomandările făcute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în contextul pandemiei. Maria Grapini întreabă dacă OMS mai poate răspunde nevoilor de informare ale statelor UE şi dacă acestea se mai pot baza pe recomandările specialiştilor acestei instituţii.

Concret, întrebările europarlamentarului Grapini au vizat activitatea, "subiectivismul acţiunilor din ultimii ani şi greşelile invocate de specialişti, în combaterea pandemiei SARS-COV-2", finanţarea şi veridicitatea informaţiilor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Maria Grapini cere Comisiei Europene să-şi prezinte punctul de vedere, în contextul în care o organizaţie mondială de anvergura OMS, finanţată în proporţie de 80% de firme private, mai poate răspunde nevoii de informare a statelor membre ale UE, pe un domeniu crucial, domeniul sănătăţii.

Potrivit europarlamentarului, efectele proastei gestionări a pandemiei au adus şi efecte majore asupra economiei statelor membre, lucru care va duce la înrăutăţirea calităţii vieţii şi scăderea puterii economice a Pieţei Unice.

În aceste condiţii, Maria Grapini a adresat Comisiei Europene următoarele întrebări scrise:

1. Având în vedere dezvăluirile făcute de televiziunea naţională de ştiri din Italia, de informaţiile făcute public de foşti membri ai OMS din statele membre ale UE şi din SUA, faţă de activitatea acestei organizaţii, finanţată în mare măsură de firme private, consideraţi că este necesar să vă autosesizaţi şi să demaraţi o anchetă privind veridicitatea informaţiilor furnizate de OMS?

2. Credeţi că o organizaţie mondială care a ajuns să fie finanţată, în proporţie de circa 80%, de firme private, poate să răspundă nevoilor de informare ale statelor membre? Şi, mai ales, pot statele membre să se bazeze pe recomandările acestei organizaţii, mai ales când este vorba de sănătatea cetăţenilor?

3. Ce are de gând să facă Comisia în raport cu OMS după toate informaţiile legate de subiectivismul acţiunilor din ultimii ani, de greşelile invocate de specialişti în abordarea pandemiei SARS-cov-2 (COVID-19)?


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne