Maria Ciobanu, despre plecarea militarilor la Moscova: „Dacă interesul personal al lui Dodon o va cere, acesta ne jertfeşte pe toţi”

Militari ai Gărzii de Onoare a R. Moldova în drum spre Moscova
Militari ai Gărzii de Onoare a R. Moldova în drum spre Moscova (facebook.com/Dodon Igor)

„Ce avem noi cu parada din Rusia?”, se întreabă retoric deputatul Platformei DA Maria Ciobanu, atenţionând că nici la 28 de ani de la declararea Independenţei Republica Moldova nu poate controla o parte din teritoriu, deoarece interesele Rusiei s-au dovedit a fi mai mari decât dorinţa sinceră a tuturor cetăţenilor, de a scăpa de o armată de ocupaţie.

„Vai de capul nostru! Mare ruşine! Atâta timp cât vom avea în fruntea statului mediocrităţi, lachei şi scule ale Kremlinului, ne merităm soarta.

Azi nu are nici cine îl mai suspenda din funcţie... A prins curaj, bezmeticul...”, scrie parlamentara pe contul său de Facebook, subliniind că lui Igor Dodon îi este indiferent ce se întâmplă azi cu cetăţenii, spitalele şi medicii din R. Moldova.

”Igor Dodon, dacă interesul lui personal o va cere, ne jertfeşte pe toţi. Poate ne trezim totuşi în al doisprezecelea ceas şi îl trimitem în taigaua rusească pentru vecie?”, a conchis Maria Ciobanu.

75 de militari ai Gărzii de Onoare ai R. Moldova au plecat duminică la Moscova. Potrivit lui Igor Dodon, aceştia vor prezenta Republica Moldova la Parada Victoriei din 24 iunie ce urma sa aibă loc pe 9 mai, dar a fost amânată din cauza pandemiei.