Mărfuri contrafăcute în valoare de 104.500 euro, reţinute de inspectorii vamali constănţeni

Inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut mirecuri diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 104.500 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 5.900 brăţări şi 1.600 seturi jucării, articole susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective, informează Autoritatea Naţională a Vămilor.

Potrivit sursei citate, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 104.500 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.