Marea Britanie va susţine Moldova în parcursul său european

(photos.com)

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut astăzi o întâlnire cu o delegaţie de parlamentari britanici, condusă de Lordul Alfred Dubs, Preşedintele Grupului parlamentar de prietenie din cadrul Camerei Lorzilor, Parlamentul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, informează Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Potrivit Moldpres, părţile au vorbit despre evoluţiile din Ucraina şi securitatea în regiune. Premierul moldovean a subliniat că stabilitatea şi securitatea sunt importante nu doar pentru Republica Moldova, ci şi pentru întreaga regiune.

Şeful Executivului a menţionat importanţa susţinerii de către Marea Britanie a transformărilor democratice, economice şi sociale în Republica Moldova, în contextul avansării ţării noastre pe calea integrării europene.

Un subiect aparte l-a constituit reforma în justiţie. Delegaţia britanică a menţionat că aceasta trebuie accelerată, iar principiul de bază este „Zero toleranţă corupţiei”.

De asemenea, s-a discutat şi despre atragerea investitorilor britanici în Republica Moldova şi deschiderea pieţei britanice de desfacere pentru produsele moldoveneşti.

Sâmbătă, lordul Alfred Dubs va merge în unitatea teritorială autonomă Găgăuzia. Din componenţa delegaţiei mai fac parte deputaţii din Camera Comunelor, John Whittingdale şi Philip Davies, precum şi Lordul Michael James German din Camera Lorzilor.

Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Camerei Lorzilor numără 20 de deputaţi. Grupul din Parlamentul ţării noastre a fost creat o dată cu formarea tuturor delegaţiilor parlamentare, la începutul anului 2011.