Marea Britanie se gândeşte să trimită echipe de vaccinare din uşă în uşă

Epidemie cu virus Wuhan în China
Epidemie cu virus Wuhan în China (PETER PARKS / AFP / GettyImages)

Marea Britanie are în vedere un program de trimitere a unor echipe de vaccinare din uşă în uşă la casele britanicilor nevaccinaţi, pentru a ajunge la aproximativ cinci milioane de oameni care nu şi-au făcut vaccinul - potrivit Daily Mail.

Iniţiativa a fost discutată de Departamentul Sănătăţii, NHS, şi premierul britanic, în ultima săptămână, ca parte a ridicării ratei de vaccinare în zonele care au cele mai scăzute rate. Propunerea ar fi o alternativă la impunerea de noi carantine şi restricţii, precum şi o soluţie pentru „încurajarea” vaccinării în zonele rurale sau în gospodăriile în care oamenii nu se pot deplasa cu uşurinţă la un centru de inoculare.

„Cred că orice iniţiativă care îi încurajează pe cei care ezită să-şi facă vaccinul este înţeleaptă”, a afirmat un ministru de cabinet, care a avertizat apoi: „În ţară creşte resentimentul faţă de cei care refuză să se vaccineze”.

Evoluţia survine în timp ce Grupul Consultativ Ştiinţific pentru Situaţii de Urgenţă (SAGE) a avertizat că Marea Britanie este pe cale să fie lovită de un val mare de spitalizări cauzate de virusul Wuhan - în varianta sa numită Omicron - iar vârful ar putea fi chiar mai mare decât iarna trecută, în ciuda severităţii reduse a simptomelor produse de Omicron.

În procesul-verbal al unei şedinţe din 23 decembrie, SAGE a avertizat că vârful internărilor „poate fi asemănător sau mai mare decât vârfurile anterioare”.

Însă parlamentarii şi patronatul din industria hotelieră l-au avertizat pe Boris Johnson să nu introducă noi restricţii înainte de Revelion pentru că riscă să „ruineze” companiile - conform Daily Mail.

Deşi Boris Johnson şi cabinetul său au spus că nu există planuri de a închide şcolile în ianuarie, a existat o respingere a oricărei idei de blocare sau alte restricţii.

„Sunt cu toţii în favoarea liberei alegeri, dar vine un moment în care nu poţi închide 90 la sută din ţară care este vaccinată pentru cei zece la sută care refuză să-şi facă vaccinul”.

Efortul de vaccinare desfăşurat de NHS England a continuat pe tot parcursul zilei de Crăciun - în timp ce peste 220.000 de prime doze de vaccin au fost administrate în săptămâna premergătoare zilei de 21 decembrie, un salt cu 46% faţă de săptămâna precedentă. Vaccinarea cu prima doză a crescut la grupa de vârstă 18-24 de ani cu 85% - şi 71% pentru cei cu vârsta între 25 şi 30 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură