Mănoiu: Concluziile Comisiei de la Veneţia ar putea fi incluse în raportul MCV

Consilierul prezidenţial, Bogdan Mănoiu. (www.dae.gov)
Epoch Times România
11.09.2012

Consilierul prezidenţial Bogdan Mănoiu a declarat luni, la B1 TV, că avizul emis de Comisia de la Veneţia după analizarea recentelor evenimente din România ar putea fi inclus în raportul MCV de la sfârşitul acestui an.

Mănoiu a precizat că delegaţia Comisiei de la Veneţia a venit la Bucureşti pentru a lua ”contact direct cu realitatea românească”, întâlnindu-se cu cei ”direct implicaţi” în evenimentele din această vară.

Comisia are de emis opinii cu privire la două solicitări - una a secretarului general al Consiliului Europei, alta a premierului Victor Ponta -, pe care ”le va trata la pachet şi va emite un singur aviz”.

Consilierul prezidenţial a precizat că avizul Comisiei de la Veneţia, un organism care ”consacră primatul dreptului în organizarea statului”, va fi folosit ”de cei care pun cel mai mare preţ pe drept”.

Întrebat dacă raportul Comisiei de la Veneţia, care va fi gata până în octombrie, ar putea fi inclus în raportul MCV, Bogdan Mănoiu, a precizat că este posibil.

”Da, autoritatea Comisiei de la Veneţia este recunoscută, orice opinie de acest de gen este privită cu maximă seriozitate. Este firesc să fie luată în considerare”, a punctat Mănoiu.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia se află la Bucureşti, în perioada 10-11 septembrie. Cei cinci membri ai delegaţiei s-au întâlnit luni cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, cu ministrul de externe, Titus Corlăţean, cu plenul CCR, cu conducerea CSM, iar marţi au întrevederi cu liderii PDL şi UNPR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor