Mama baschetbalistului american ucis în România vrea să deschidă o acţiune în justiţie

Epoch Times România
07.04.2012

Mama baschetbalistului american Chauncey Hardy a declarat că intenţionează să deschidă o acţiune în justiţia federală, care se va concentra pe presupusa neglijenţă ce ar fi dus, în 9 octombrie, la moartea fiului său.

Cinci luni mai târziu, Ola Hardy caută încă răspunsuri privind incidentul, asistenţa medicală pe care a primit-o sau ar fi trebuit să o primească fiul ei, ancheta autorităţilor române şi procesul atacatorului, Ionuţ Adrian Tănăsoaia, care a fost condamnat la cinci ani de detenţie, scrie Hartford Courant.

Atât Tănăsoaia, cât şi acuzarea au făcut apel la sentinţă, iar audierea urmează să aibă loc în 17 aprilie.

Între timp, Ola Hardy şi avocaţii săi aşteaptă rezultatele unei anchete FBI. Membra Camerei Reprezentanţilor Rosa DeLauro a cerut ca raportul să îi fie prezentat Olei, care, din cauza barierei lingvistice şi a altor obstacole de comunicare internaţională, nu a aflat circumstanţele exacte ale morţii fiului său şi ce se putea face pentru a împiedica tragedia.

Printre întrebările rămase fără răspuns se numără cât timp a trecut de când Hardy s-a prezentat la spital şi până a primit asistenţă medicală - mama sa şi avocaţii spun că patru ore.

Ola Hardy a spus că nu i-au fost prezentate rezultatele autopsiei şi că întâmpină dificultăţi în a afla mai multe despre cazul acuzării.

Avocaţii lui Hardy spun că se aşteaptă să aibă opţiuni legale în România şi Statele Unite. Ei au precizat că au dovezi care demonstrează că a fost vorba de un atac rasist.

Potrivit lor, acţiunea judiciară se va concentra şi pe neglijenţa de care s-ar face vinovate cele două spitale unde a fost tratat Hardy, clubul unde a fost atacat acesta şi pe agresor. Echipa de baschet unde a jucat americanul ar putea fi vizată de asemenea, dacă avocaţii stabilesc că jucătorii nu au fost avertizaţi sau apăraţi adecvat.

Baschetbalistul american Hardy Chauncey, în vârstă de 23 de ani, şi-a pierdut viaţa în 9 octombrie, în urma unei altercaţii care a avut loc într-un club din Giurgiu. Potrivit unor martori, baschetbalistul Chauncey Hardy, jucător al echipei de baschet din oraş, a pus pe capul unei tinere şapca sa, gest care i-a atras reproşuri din partea unui alt tânăr aflat în local.

În conflictul dintre cei doi a intervenit Ionuţ Tănăsoaia, care l-a lovit puternic în bărbie pe sportivul american. Acesta a căzut şi s-a lovit cu capul de pardoseală. El a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Giurgiu, de unde a fost apoi transferat, în stare de comă, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde a fost operat la cap. Sportivul a intrat în stop cardiorespirator şi a decedat.

La autopsie, medicii legişti au stabilit că moartea a survenit în urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor