Majoritatea germanilor cred că acordul UE-Turcia va eşua

Potrivit unui sondaj recent, 59% dintre germani cred că actualele tensiuni dintre UE şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan privind ridicarea vizelor pentru turci vor zădărnici acordul privind criza refugiaţilor.
Angela Merkel împreună cu Tariyp Recep Erdogan
Angela Merkel împreună cu Tariyp Recep Erdogan (Getty Images)

Conform ZDF-Politbarometer, doar 34% dintre nemţi cred că acordul va rămâne în picioare, iar doi din trei respondenţi (68%) se declară sceptici că acordul va soluţiona criza refugiaţilor, scrie Spiegel.

Reamintim că înţelegerea între UE şi Turcia vizează trimiterea înapoi în Turcia a tuturor migranţilor care au intrat ilegal în Grecia din această ţară, începând din 20 martie. Pentru fiecare refugiat sirian trimis înapoi, un sirian din Turcia va avea dreptul de a fi relocat legal în Europa. Acest algoritm ar urma să fie aplicat unui număr maxim de 72.000 de refugiaţi, care ar fi preluaţi de state UE pe baze voluntare.

O componentă importantă a acordului este însă şi libertatea vizelor pentru cetăţenii turci. Potrivit sondajului comandat de postul TV ZDF, 61% dintre germani se opun, faţă de doar 34% care consideră ridicarea vizelor un lucru bun.

Referitor la politica cancelarului Angela Merkel privind criza refugiaţilor, populaţia este în continuare divizată. 49% dintre respondenţi consideră că face o treabă bună, faţă de 47% care cred că aceasta este greşită. Liderul CSU, Horst Seehofer, în schimb, are o susţinere de 39% pentru politica sa în această problemă, dar 49% dintre germani consideră abordarea sa greşită.

Citiţi şi: Analist turc: Acordul UE-Turcia este fantasmagoric/Nu va funcţiona

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe