Maia Sandu va consulta fracţiunile parlamentare pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru al R.Moldova

Maia Sandu - preşedintele R. Moldova
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

Preşedintele, Maia Sandu, va avea vineri, 30 iulie, consultări cu fracţiunile parlamentare pentru idesemnarea candidatului la funcţia de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Astfel, la orele 08:30 şefa statului se va discuta cu membrii fracţiunii Partidului politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate”, la 09:00 cu cei din fracţiunea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor şi la 09:30 cu deputaţii fracţiunii Partidului politic „Şor”.

De menţionat că deputaţii de la Chişinău în încheierea şedinţei de constituire a Parlamentului nou ales care a avut loc joi, 29 iulie, au decis finalizarea primei sesiuni ordinare din anul curent.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. A doua sesiune, cea de toamnă, începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Totodată, Parlamentul poate să se convoace în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui R. Moldova, a preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.