Preşedintele şi vicepreşedinţii Parlamentului R. Moldova au fost votaţi de deputaţi

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (parlament.md)

Deputatul Igor Grosu a fost ales, joi, 29 iulie, preşedinte al Parlamentului în legislatura a XI-a, cu votul secret a 64 de deputaţi ai fracţiunilor Partidul Politic ”Partidul Acţiune şi Solidaritate” şi Partidul Politic ”Şor”. Fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor nu a participat la procedura de vot.

În perioada 15 august 2012 – 12 august 2015, Igor Grosu a deţinut funcţia de viceministru al Educaţiei. Din 15 mai 2016 este membru al partidului PAS, în 2019 fiind ales deputat pe lista naţională a Blocului electoral ”ACUM Platforma DA şi PAS”.

Tot, joi, deputaţii Mihail Popşoi, fracţiunea PAS, şi Vlad Batrîncea, fracţiunea Comuniştilor şi Socialiştilor, au fost votaţi în funcţiile de vicepreşedinţi ai Legislativului.

În acest sens, deputaţii au adoptat trei Hotărâri: privind numărul de vicepreşedinţi, susţinută cu 86 de voturi; privind alegerea în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului a lui Mihai Popşoi, votată de 85 de deputaţi; privind alegerea în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului a lui Vlad Batrîncea, adoptată cu voturile a 87 de parlamentari.

Atât Mihail Popşoi, cât şi Vlad Batrîncea au deţinut funcţia de vicespeaker şi în legislatura a X-a a Parlamentului Republicii Moldova.