Maia Sandu: Suntem mai liberi decât în iunie 2019, însă lăcomia şi incompetenţa lui Dodon nu permite R.Moldova să prospere

Liderul PAS afirma că în prezent cetăţenii R.Moldova trebuie să-l alunge pe Dodon de la putere şi să facă ordine până la capăt, aşa cum au promis în iunie 2019 când l-au alungat pe Plahotniuc.
Igor Dodon şi Maia Sandu
Igor Dodon şi Maia Sandu (facebook.com/D. Alaiba/newsmaker.com)

Acum un an, datorită cetăţenilor Republicii Moldova, s-a reuşit alungarea de la putere a celui mai autoritar regim din ultimele trei decenii, constată preşedintele PAS, Maia Sandu, menţionând că a fost o decizie foarte grea „pentru noi să-i 'smulgem' pe socialişti din braţele lui Plahotniuc şi să votăm împreună debarcarea acestuia de la putere”.

„După multe consultări cu oamenii, am făcut acest pas. Ştiu că astăzi mulţi se vor lăuda că l-au alungat pe Plahotniuc de la putere. De fapt, cei care l-au fugărit pe Plahotniuc au fost oamenii acestei ţări. Anume lor vreau să le mulţumesc pentru curaj, rezistenţă şi unitate. Vă mulţumesc, oameni dragi!”, notează politiciana.

Liderul PAS scrie pe pagina sa de socializare că decizia a fost luată pentru a pune capăt fricii şi terorii. Pentru a proteja oamenii de afaceri de poftele nelimitate ale oligarhului. Pentru a stopa hărţuirea primarilor, medicilor şi profesorilor, care refuzau să facă jocul regimului.

Mai mult, pentru a stopa filarea ziariştilor şi a oamenilor care se opuneau regimului. Pentru a opri încarcerarea celor care protestau împotriva dictatorului. Pentru a le reda oamenilor libertatea de a vorbi cu glas tare despre guvernare. Pentru a înlătura sistemul mafiot care sufoca întreaga ţară.

Astăzi cetăţenii R. Moldova sunt mai liberi decât pe 7 iunie 2019 consideră liderul PAS, subliniind că totuşi statul este în continuare la cheremul unei grupări corupte, în frunte cu Igor Dodon, care, prin lăcomia şi incompetenţa sa, nu permite ţării să se dezvolte şi oamenilor să trăiască bine.

Acum trebuie să facem următorul pas – să-l alungăm pe Dodon de la putere şi să facem ordine până la capăt, aşa cum am promis în iunie 2019”, a declarat Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe