Ex-ministru al Justiţiei: În actuala componenţă, CSM nu va aproba niciodată pornirea urmăririi penale pentru judecători

Pe viitor vom vedea judecători amici cu socialiştii promovaţi şi evaluaţi cu brio, afirmă Olesea Stamate.
Olesea Stamate
Olesea Stamate (unpaspentru.md)

Fostul ministru al Justiţiei în cabinetul Sandu, Olesea Stamate susţine că Igor Dodon nu a renunţat până nu a preluat controlul asupra CSM. „A încercat încă pe timpul când eram în guvern. Prin aşa-zisele Adunări ale judecătorilor orchestrate de oameni apropiaţi preşedintelui. Apoi prin modificarea legii în decembrie şi alegerea unor membri noi care-i servesc interesele.”

Nu le ajungea un vot pentru a înclina balanţa în chestiuni legate de cariera judecătorilor, scrie ex-ministrul Justiţiei pe pagina sa de Facebook, precizând că numirea în funcţie, evaluarea, sancţionarea şi eliberarea sunt cele mai importante aspecte ale activităţii CSM.

„Printr-o altă modificare legislativă au bătut ultimul cui. De azi, judecătorul Pahopol nu este doar membrul care nu le ajungea, este şi preşedintele interimar CSM, fiind cel mai în vârstă. Dacă până acum mai vedeam anumite mişcări în sensul curăţirii sistemului judecătoresc din interior, de acum încolo nu vor mai fi”, a adăugat Olesea Stamate.

Aceasta a ţinut să atenţioneze că pe viitor vom vedea judecători amici cu socialiştii promovaţi şi evaluaţi cu brio, şi dacă o fi să vină procurorul cu solicitarea de pornire a urmăririi penale a vreunuia, "fiţi siguri că nu are nicio şansă să primească acordul acestui CSM".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe