Maia Sandu semnează Acordul de asistenţă financiară din partea UE pentru combaterea efectelor pandemiei

Banii vor ajunge în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici şi mijlocii - sectoare care au fost cel mai mult afectate de pandemie şi au cel mai mult nevoie de sprijin, a promis Maia Sandu.
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

Preşedintele moldovean, Maia Sandu, a semnat luni, 22 februarie, Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Comisia Europeană, în valoare de 15 milioane de euro, privind „Contractul de rezilienţă Covid-19”, mulţumind UE pentru sprijinul continuu acordat ţării şi cetăţenilor.

„În urma semnării acestui acord, ţara noastră va primi un ajutor de 15 milioane de euro, care ne va sprijini în eforturile de combatere a efectelor pandemiei. Acest ajutor dezinteresat este foarte important şi necesar pentru Republica Moldova.

Voi insista ca banii să ajungă în sectoarele care au fost cel mai mult afectate de pandemie: în sistemul medical, agricultură, la întreprinderile mici şi mijlocii. Voi cere, totodată, instituţiilor abilitate să monitorizeze cum sunt alocaţi aceşti bani, astfel încât ei să ajungă la oamenii care au cel mai mult nevoie de sprijin”, a notat şefa statului.

Preşedinţia informează că Acordul face parte din răspunsul UE la Covid-19 în cadrul iniţiativei „Echipa Europa”. Semnarea în formă simplificată a acestuia a fost agreată în urma vizitei oficiale a Maiei Sandu la Bruxelles.

Cu ocazia semnării Acordului, Ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko, a menţionat că pandemia Covid-19 a generat mari provocări pentru Republica Moldova.

„Sistemul de sănătate şi IMM-urile au fost printre cele mai afectate. Suntem încrezători că noul suport financiar acordat de UE, dar şi sprijinul oferit de la începutul pandemiei, vor contribui la crearea unei baze solide pentru redresarea socio-economică şi a rezistenţei la orice şocuri pe viitor”, a conchis ambasadorul Peter Michalko.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe