Maia Sandu: Pentru Guvernul Republicii Moldova, educaţia este o prioritate

Elevi la careu. Începutul anului şcolar
Elevi la careu. Începutul anului şcolar (gov.md)

Premierul Maia Sandu susţine că oamenii sunt cea mai importantă resursă a Republicii Moldova, de aceea, pentru guvernul pe care îl conduce educaţia este o prioritate.

„Ştim că în educaţie, la fel ca în alte domenii, este foarte mult de lucru. Dar suntem pregătiţi să facem schimbări şi să susţinem iniţiativele bune, astfel încât să ajungem în ziua în care toţi copiii vor merge cu plăcere la şcoală, iar meseria de profesor le va aduce cadrelor didactice împlinire profesională”, scrie prim-ministrul pe pagina sa de Facebook, ţinând să felicite elevii, studenţii şi profesorii cu ocazia începerii noului an şcolar.

În context, Maia Sandu a subliniat că educaţia se face, în primul rând, prin propriul exemplu. De aceea, a amintit profesorilor şi părinţilor, despre responsabilitatea de felul în care va arăta viitorul copiilor din R. Moldova.

„Vreau să vă rog, mai ales astăzi, să ne gândim la ceea ce văd copiii noştri în noi, ce exemplu le dăm, ce învaţă de la noi şi dacă vrem ca ei să repete aceste comportamente. Cred că împreună, cu dedicaţie şi implicare, putem face faţă acestei provocări”, a conchis premierul.

La 2 septembrie, în R. Moldova s-a dat start noului an de învăţământ pentru circa 340 de mii de elevi dintre care 35 de mii de copii au mers în clasa întâi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe