Maia Sandu, la Batumi: Mizăm pe sprijinul partenerilor europeni în realizarea ambiţioasei agende de curăţare a R.Moldova

Maia Sandu, la Batumi
Maia Sandu, la Batumi (presedinte.md)

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat luni, 19 iuie, la cea de-a 17-a ediţie a Conferinţei internaţionale de la Batumi, alături de preşedintele Georgiei, preşedintele Ucrainei şi preşedintele Consiliului European.

„Am profitat de această platformă de idei pentru a reconfirma aspiraţiile europene ale cetăţenilor Republicii Moldova. De asemenea, am discutat despre perspectivele Parteneriatului Estic şi despre felul în care ţările noastre, ca state asociate, îşi pot consolida pe diverse dimensiuni relaţia cu Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.

Şefa statului a menţionat în discursul său că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova s-a angajat să construiască o ţară democratică şi prosperă pentru cetăţenii săi.

„Consolidarea instituţiilor statului, combaterea corupţiei, eliminarea judecătorilor compromişi din sistem şi un sector public profesionist şi integru - aceasta este integrarea europeană pe care şi-o doresc cetăţenii Republicii Moldova şi pe care ei au susţinut-o prin votul majoritar din 11 iulie”, a subliniat preşedinta R.Moldova.

Totodată, Maia Sandu a reiterat că mizează pe sprijinul partenerilor europeni în realizarea ambiţioasei agende de curăţare a ţării şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru tot suportul de care Republica Moldova a beneficiat până acum.

În acest context, Maia Sandu a subliniat importanţa Parteneriatului Estic, drept unul dintre instrumentele ce va contribui şi în viitor la transformarea ţărilor noastre, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei prezidenţiale de la Chişinău.

„Sunt convinsă că o cooperare dinamică şi sinergică între Republica Moldova, Georgia şi Ucraina ne va ajuta să valorificăm într-un mod mai eficient oportunităţile oferite de către partenerii europeni, întru binele ţărilor noastre, dar şi al întregii Uniuni Europene”, a conchis Maia Sandu.