Igor Grosu: Mobilizarea cetăţenilor şi instituţiilor în sprijinul refugiaţilor din Ucraina este extraordinară

Empatia şi solidaritatea trebuie să ne unească pe toţi, afirmă Igor Grosu, în contextul războiului din Ucraina.
Igor Grosu, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Igor Grosu, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Tatiana Chiriac
27.02.2022

Trăim momente dramatice, pe care am sperat să nu le mai retrăim vreodată, iar toate gândurile noastre sunt îndreptate spre vecinii noştri din Ucraina, a declarat preşedintele Parlamentului R. Moldova Igor Grosu, menţionând că războiul nu poate fi o soluţie pentru oprirea neînţelegerilor şi opiniilor divergente. Războiul este moarte, suferinţă, durere, despărţire, ură şi violenţă.

Acesta constată că teama de război a alungat din casele lor mii de ucraineni, iar zeci de mii şi-au găsit adăpostul în Republica Moldova. Datoria tuturor este asigurarea condiţiilor cât mai bune de şedere, iar mobilizarea cetăţenilor şi instituţiilor este deosebită şi extraordinară.

„Vreau să aduc mulţumiri tuturor forţelor politice care şi-au exprimat solidaritate şi cu care facem front comun în această criză. Chiar dacă avem disensiuni, am găsit resurse suficiente pentru ca împreună să ajutăm aceşti oameni.

Facem apel la toate forţele politice parlamentare şi extraparlamentare, ca pe perioada acestei crize să ne concentrăm pe asigurarea condiţiilor cât mai prielnice pentru refugiaţi şi să îndemnăm cu toţii la pace”, scrie oficialul, pe pagina sa de socializare.

Igor Grosu a adus mulţumiri primarilor, preşedinţilor de raioane, indiferent de culoarea lor politică şi care s-au mobilizat exemplar, angajaţilor de la punctele de trecere a frontierei, forţelor de interne, medicilor pentru dăruire, pentru că sunt alături de cetăţenii ucraineni.

Totodată, spicherul Legislativului a mulţumit oamenilor care în aceste zile împart din bunurile pe care le au. Empatia şi solidaritatea sunt acele valori care trebuie să ne unească pe toţi şi să ne ajute să găsim pacea. „Suntem o ţară neutră, paşnică care ştie ce înseamnă suferinţa şi durerea provocată de război, de aceea ştim să preţuim pacea. Iar pacea începe în fiecare din noi. Pace să aveţi!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor