Maia Sandu: Vor fi schimbate din temelie practicile care împiedică oamenii să-şi dezvolte afacerile în mod onest

Maia Sandu, preşedinte al R. Moldova
Maia Sandu, preşedinte al R. Moldova (presedinte.md)

Preşedintele, Maia Sandu, a discutat cu 15 antreprenori care, după mai mulţi ani de străinătate, au revenit acasă şi au deschis afaceri în Moldova. Ei au reuşit acest lucru prin intermediul investiţiilor proprii şi cu ajutorul oferit de Programul PARE 1+1, sprijinit de stat.

Preşedinţia informează că şefa statului le-a ascultat istoriile şi a discutat despre problemele cu care se confruntă aceşti oameni, care prin investiţiile lor creează noi locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea comunităţilor în care trăiesc. Antreprenorii au precizat că cel mai greu le vine în relaţia cu statul şi cu unele instituţii publice care nu înţeleg rolul sectorului privat.

„I-am asigurat că vom schimba din temelie practicile care împiedică oamenii să-şi dezvoltate afacerile în mod onest - şi acesta este mesajul meu pentru toţi moldovenii care doresc să se întoarcă în ţară şi să-şi clădească aici viitorul. Vă aşteptăm acasă. Moldova are nevoie de voi, părinţii şi copiii voştri vă simt lipsa”, a menţionat preşedintele.

Maia Sandu a ţinut să sublinieze că statul trebuie să vină în ajutor oamenilor de afaceri, guvernarea fiind determinată să creeze un mediu de afaceri prietenos cu businessul pentru toată lumea - şi cei de acasă, şi cei care se gândesc să revină la baştină.

„Vom extinde programele de sprijin pentru afacerile mici şi mijlocii. Doar aşa vom creşte economia”, a conchis preşedinta R. Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe