Mai multe telefoane mobile decât oameni. În 2014 vor depăşi 7,1 miliarde

.
. (Photos.com)

Potrivit unui raport al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii - o agenţie de specialitate a ONU - numărul de contracte de telefonie mobilă va depăşi populaţia planetei noastre, raportează sâmbătă presa italiană.

În 2014 numărul de contracte de telefonie mobilă va depăşi 7 miliarde şi 100 de milioane, care este populaţia planetei noastre.

În prezent, contractele de telefoane mobile sunt 6 miliarde şi 800 de milioane, dar continuă să crească într-un ritm rapid. Regiunea cu cel mai mare număr de telefoane este fosta Uniune Sovietică, cu 1,7 telefoane pe cap de locuitor. Africa este continentul care are mai puţine, numai 63 de abonamente telefonice la 100 de locuitori, dar chiar şi acolo creşterea este constantă.

De asemenea, raportul arată că 2 miliarde şi 700 de milioane de oameni, aproape 40 la sută din populaţia pământului are conexiune la internet. "Dar acest lucru înseamnă că două treimi din populaţia lumii nu este încă pe web, deci sunt în afara revoluţiei digitale care transformă globul", a declarat Hamadoun Toure, preşedintele Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii.

În mod absolut Europa este continentul care foloseşte cel mai mult Internetul, adică 75 la sută din populaţie este on-line, urmată de America cu 61 la sută, de Asia cu 32 la sută şi Africa cu 16 la sută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie