MAE: Nu a fost abordat subiectul UMF Târgu-Mureş; la audienţă a venit prim-colaboratorul ambasadei Ungariei

Epoch Times România
17.05.2012

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat joi invitarea la MAE a ambasadorului Ungariei la Bucureşti, precizând, însă, că acesta efectua o deplasare şi în locul lui a venit Adam Balazs, prim-colaborator al ambasadei, iar în discuţii au fost abordate subiecte referitoare la reînhumarea lui Nyiro Jozsef şi la declaraţiile recente ale unor politicieni ungari.

 

"MAE confirmă invitarea ambasadorului Ungariei la Bucureşti la 16 mai 2012. În contextul în care acesta efectua o deplasare în provincie, la MAE a venit domnul Adam Balazs, prim-colaborator al ambasadei. În cadrul întrevederii nu a fost abordat subiectul Universităţii de Farmacie şi Medicină din Târgu-Mureş, ci doar cele referitoare la reînhumarea lui Nyiro Jozsef şi la declaraţiile recente ale unor politicieni ungari", a precizat MAE.

Potrivit sursei citate, în cadrul audienţei, partea română a transmis disponibilitatea de a aborda orice subiect cu ocazia unor discuţii bilaterale, la nivel diplomatic, nu prin intermediul mass-media, "în contextul relaţiilor de parteneriat strategic dintre România şi Ungaria şi al colaborării excelente la nivelul Uniunii Europene".

MTI a transmis joi că Ministerul român al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei la Bucureşti în legătură cu unele declaraţii critice formulate de secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe, Zsolt Nemeth, cu privire la politica în materie de minorităţi a noului guvern român.

Potrivit MTI, partea română şi-a exprimat dezaprobarea faţă de declaraţiile formulate de Nemeth în cursul săptămânii trecute, când oficialul ungar a apreciat că unele dintre noile legi din România, printre care legea electorală şi cea a minorităţilor, constituie "un motiv de preocupare".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor