Macovei: "Planul lui Toader&PSD&ALDE este să rupă bucăţi din DNA!"

Ceea ce face Tudorel Toader - autor al unor incendiare propuneri legislative - este să încerce să subjuge Justiţia coaliţiei la putere, crede Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

În acest moment, nu este nicio diferenţă între Tudorel Toader şi Rodica Stănoiu, opinează, pe Facebook, europarlamentarul Monica Macovei, comentând propunerile de modificare a legilor Justiţiei prezentate de actualul ministru al Justiţiei.

"Ceea ce face ministrul Toader este să subjuge Justiţia PSD-lui şi ALDE. Este exact pofta pe care au poftit-o de când au ajuns la guvernare şi chiar de dinainte.

Planul lui Toader&PSD&ALDE este să rupă bucăţi din DNA", scrie Macovei, în opinia căreia, propunerile lui Toader sunt fatale pentru Justiţie.

Reamintim că ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, proiectul privind modificarea legilor Justiţiei. Unele dintre cele mai criticate măsuri au fost trecerea Inspecţiei Judiciare din subordinea CSM în cea a Ministerului Justiţiei (lucru văzut ca o tentativă de politizare a acesteia), eliminarea preşedintelui ţării din procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi a Procurorului General, şi înfiinţarea unei secţii speciale care va investiga judecătorii corupţi, DNA fiind astfel scos din joc.

Propunerile lui Toader au fost criticate dur atât de societatea civilă cât şi de Ministerul Public, precum şi de preşedintele Iohannis, care le-a catalogat drept un atac la adresa statului de drept. Interesant este că proiectul NU a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei, Toader explicând (după ce magistraţii şi societatea civilă şi-au manifestat indignarea) că aşteptă, mai întâi, opinii la toate propunerile lui. Comisia Europeană a solicitat şi ea proiectul de lege.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne