Antonescu se face blând cu PSD-ul

USL, Program de Guvernare 2013-2016. În imagine, Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
25.09.2013

După noul atac al lui Ilie Sârbu, socrului premierului, preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că de fapt nu s-a certat vreodată cu Victor Ponta şi recunoaşte că are nevoie de social-democraţi pentru a putea câştiga alegerile prezidenţiale din 1014.

În ultima vreme au avut loc o serie de declaraţii contradictorii care au provocat mari tensiune în interiorul USL. Să nu mai vorbim de speculaţiile din presa română, chiar şi presa străină susţinea că alianţa se va rupe. Au existat voci care au susţinut că preşedintele PNL Crin Antonescu a intrat în campanie prezidenţială pe care a început-o prin atacuri succesive la adresa lui Victor Ponta şi a social democraţilor. Reacţiile din partea PSD desigur că nu au încetat să apară. Şi, când totul părea că este extrem de instabil, se pare că Antonescu dă un pas înapoi şi caută reconciliere.

Recent, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat că "PNL şi-a propus 25% pentru alegerile europarlamentare la nivel naţional şi vă garantez că, dacă PNL obţine 25% la nivel naţional la europarlamentare în 2014, în decembrie îl vom avea preşedinte al României pe Crin Antonescu, indiferent că vom avea contracandidat din USL, indiferent ce se va întâmpla. PNL având o cotă electorală de 25% vă garantez că preşedintele PNL va fi şi preşedintele României”.

"Avem alegeri europarlamentare, este un test extrem de important pentru PNL. Va atrag atenţia în calitate de secretar general că aceste alegeri sunt definitorii pentru pasul nostru următor, pentru alegerile prezidenţiale în 2014", a declarat Hellvig.

În replică, liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sârbu, a precizat că declaraţia liberalilor potrivit căreia Crin Antonescu ar putea câştiga alegerile prezidenţiale dacă PNL obţine 25% la europarlamentare, indiferent dacă ar exista sau nu un alt candidat din partea USL, este prea optimistă. În opinia lui Sârbu niciun alt partid în afară de PSD nu poate da de unul singur un candidat cu şanse reale la prezidenţiale.

”Dacă lucrurile degenerează sau dacă se ajunge la varianta pe care au exprimat-o colegii de la PNL, atunci sigur că lucrurile se complică”, a explicat Sârbu.

După această ultimă serie de declaraţii, liderul PNL, Crin Antonescu, a decis să clarifice poziţia partidului: "Am nevoie de PSD şi este angajamentul pe care l-am luat faţă de români. Am nevoie de PSD şi cred că şi PSD are nevoie de mine, până la alegerile prezidenţiale (...) Pentru Dumnezeu, nu avem pauză până în decembrie 2014. Nevoia noastră de PSD şi a PSD de noi este de a îndeplini un program de guvernare".

"Ceea ce am spus în cursul săptămânii trecute, am spus că dacă avem un proiect comun, eu voi face tot ce îmi stă în putinţă ca USL să reziste" a adăugat Antonescu.

Întrebat la un post de televiziune care ar fi cel mai puternic contracandidat al său la prezidenţiale, Antonescu a replicat: "Sper să nu fie foarte puternic. Este sentimentul de neîndeplinire al celor care ne-au votat în 2012. Au existat şi în trecut contracandidaţi care au câştigat pe decalajul dintre promisiuni şi realitate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor