Lukoil Bulgaria e dispusă să opereze pe profit zero, ca să evite scumpirea combustibilului

(LAURA BOUSHNAK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.04.2012

Directorul general al Lukoil Bulgaria, Valentin Zlatev, a dat asigurări că societatea sa e dispusă să opereze pe profit zero, în cazul unei scumpiri importante a preţului carburanţilor.

Declaraţia sa intervenit după o întâlnire, cu ministrul economiei şi energiei Delian Dobrev şi cu ministrul transporturilor, Ivailo Moskovski.

Zlatev a refuzat să dezvăluie eventuale măsuri concrete prezentate în cursul întâlnirii, dar a sugerat că ar putea fi discutat un nou moratoriu privind plăţile.

El a explicat că o cale de a rezolva situaţia ar fi îngheţarea preţurilor, altul ar fi procesarea ţiţeiului fără profit.

Zlatev a amintit de moratoriul de o lună impus la sfârşitul lunii martie 2011 pe preţul combustibilului şi a insistat că măsura a avut un impact pozitiv şi a relaxat situaţia de pe piaţă.

El a refuzat să estimeze la ce nivel ar putea ajunge preţul petrolului. Directorul Lukoil Bulgaria a explicat că nu poate face previziuni pentru că, "dacă au loc activităţi militare într-o ţară care este unul dintre cei mai mari exportatori, ar putea provoca o explozie a preţului petrolului".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor