Ludovic Orban, scandal în USL: PSD a iniţiat referendumul, nu e normal să fie tras la răspundere PNL

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu, Ana Petrescu
06.09.2012

Liberalul Ludovic Orban a precizat joi că vina pentru iniţierea suspendării preşedintelui Băsescu o poartă PSD şi ,indirect. şi pe cea pentru eşecul de la referendum.

"La nivel declarativ, toţi liberalii spun că referendumul a fost un succes. Singura greşeală a fost acceptarea cvorumului, dar, cei care au acceptat, la Bruxelles, pragul de participare au fost cei de la PSD", a spus Orban la Digi24.

Pe de altă parte, tot PSD a iniţiat referendumul şi prin urmare, nu i se pare normal liderului liberal să fie tras la răspundere PNL.

"Deşi, în percepţia publică, iniţiatorul acestui referendum este domnul Antonescu, cei care au iniţiat referendumul au fost colegii noştri de la PSD. Noi nu am promis public că vom respecta cvorumul, nu noi am dus la actuala configuraţie a CCR", a mai spus Orban.

"Nu mi se pare normal ca unii lideri ai PSD să pună în spatele PNL un rezultat, care, după opinia mea nu poate fi considerat un eşec. Este un eşec doar pentru că CCR a refuzat să ţină cont de voinţa cetăţenilor", a mai spus Orban.

"Dacă (românii nr.r) vor să scape de Traian Băsescu, de dictatura arbitrariului, trebuie să înţeleagă faptul că alegerile parlamentare sunt esenţiale", a mai declarat liderul PNL.

Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca PNL şi Antonescu să fie scoşi ţapi ispăţitori pentru eşecul de la referendum

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat joi, la finalul şedinţei de partid de la Palatul Parlamentului, că liderul PNL Crin Antonescu şi partidul pe care îl conduce nu pot fi "consideraţi ţapi ispăşitori" de către PSD pentru rezultatul nefavorabil la referendum, mai ales că demersul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu nu a fost iniţiat de către PNL.

"Aş prefera să nu dau detalii despre în forul interior al partidului. Ceea ce am spus şi spun şi public este faptul că nu mi se pare normal ca domnul Antonescu şi PNL, mai ales în discursul unor lideri ai PSD-ului să fie consideraţi ţapi ispăşitori pentru acest rezultat la referendum, pentru că de fapt noi am susţinut un demers care n-a fost iniţiat de noi şi că nu mi se pare normal ca unii lideri ai PSD sau unii analişti din zona respectivă să pună în spatele PNL şi a domnului Antonescu un rezultat care, după opinia mea nu poate fi considerat un eşec. Evident că am discutat şi despre natura relaţiilor cu PSD, în care să înţeleagă foarte bine PSD că nu poate să-şi permită, prin intermediul unui lider sau altul, să lanseze mesaje ostile la adresa PNL şi mai ales asupra faptului că trebuie să înţeleagă că au nişte parteneri pe care trebuie să-i respecte şi faţă de care trebuie să-şi respecte angajamentele luate. M-au deranjat nu numai declaraţiile domnului Ioan Rus, ci şi alte declaraţii care au fost făcute. Vă repet, sigur că vin în întâmpinarea unei percepţii false asupra a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Nu graba domnului Antonescu de a ajunge preşedinte a declanşat acest referendum. Hai să fim serioşi", a declarat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor