Orban, despre intrarea în PNL a fiului lui Prigoană: Nu are ce căuta la noi

Silviu Prigoană (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
01.09.2012

Fostul prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, a criticat intrarea în partid a fiului lui Silviu Prigoană, Honorius, care a părăsit PDL în urmă cu scurt timp, la fel ca şi tatăl său.

Adeziunea la partid a lui Prigoană jr. a fost semnată chiar de preşedintele interimar al formaţiunii, Daniel Chiţoiu, însă se pare că nu e placul unor liberali.

"Ce cred eu despre Honorius Prigoană? Exact ceea ce spuneam atunci când era candidat al PDL. Căutaţi declaraţiile mele de atunci. Nu cu beizadele politice şi traseişti PNL va câştiga credibilitate. Honorius Prigoană nu are ce căuta în PNL", a declarat Ludovic Orban, informează Realitatea TV.

Honorius Prigoană a replicat: "Rămân surprins că domul Orban face asemenea declaraţii, el fiind printre primii care m-au invitat în PNL. Acum doi-trei ani îmi spunea mereu când ne întâlneam să trec la PNL. Nu cred că domnul Orban are ceva personal cu mine, iar dacă are probleme cu cineva din conducerea partidului ar trebui să le rezolve altfel".

Prigoană jr. a explicat că a plecat din PDL pentru că preşedintele Traian Băsescu nu ar mai avea influenţă în partid.

"PDL nu mai este condus de Traian Băsescu. Când partidul era condus de domnul Boc, lucrurile erau puţin diferite. Dar nu ăsta e principalul motiv. Consider că PDL nu se mai comportă ca un partid de dreapta, iar construcţia, coagularea dreptei ar trebui să se facă în jurul PNL. Eu cred că peste câţiva ani vom avea doar două mari partide: PSD şi PNL. Vă amintiţi că în 2010 eu am susţinut plata TVA la încasarea facturii, nu la emiterea ei. Ei iată, au trecut doi ani şi a fost nevoie ca PNL să ajungă la guvernare ca vioară a doua în Guvernul Ponta pentru că acest lucru să se petreacă. Şi nu e singurul exemplu, dar eu am dorit să îi dau în primul rând un drept la replică domnului Orban", a mai spus Prigoană Jr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor