Ludovic Orban declară că poporul îşi va exprima opţiunea prin referendum

Ludovic Orban, interviu la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)
Ana Petrescu
06.07.2012

Întrebat de reporterii Epoch Times dacă imaginea României are de suferit pe plan extern, în urma crizei politice, Ludovic Orban a infirmat că ar fi vorba de o criză. Că nu există nicio dispută politică şi că în momentul de faţă este vorba doar despre înlăturarea democratică a preşedintelui prin votul poporului care se va exprima la referendum.

Totodată, deputatul PNL a ţinut să precizeze că nu este nimic neconstituţional în participarea premierului la Consiliul European de la Bruxelles, deoarece decizia Curţii Constituţionale a fost invalidată de hotărârea Parlamentului care a aprobat reprezentarea României prin Victor Ponta.

În ceea ce priveşte chemarea premierului român de către preşedintele Comisiei Europene, pentru a explica situaţia dificilă din România, Orban a afirmat că nu ştie nimic despre acest aspect.

De asemenea, referitor la desprinderea din alianţa USL, Ludovic Orban a declarat că, în viitor, se va petrece şi acest lucru şi şi-a exprimat speranţa că Partidul Naţional Liberal va reveni la ceea ce a fost.

Votul secret cu bile a început după ora 20.00, iar şeful statului a anunţat că aşteaptă decizia la Cotroceni. Biroul de presă al preşedinţiei a anunţat ulterior că preşedintele a fost suspendat, iar semnarea şi primirea prerogativelor funcţiei între Traian Băsescu şi Crin Antonescu va avea loc vineri seara la Palatul Cotroceni.

Reporter Epoch Times Lidia Melinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor