Ludovic Orban: Cei din "asociaţia vechililor" vor să le scoată dinţii procurorilor

Puterea urmăreşte ca şefii DNA, DIICOT şi Parchetului General să fie numiţi de ministrul Justiţiei, pentru a putea continua să taie şi să spânzure după placul lor, ceea ce este de neacceptat, susţine Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prin proiectul de lege vizând schimbarea procedurii de numire a procurorilor şefi, Puterea vrea să le scoată dinţii procurorilor cu un singur scop: ca să poată să facă ceea ce au făcut şi până acum, acuză liberalul Ludovic Orban, precizând că formaţiunea sa consideră inacceptabil proiectul de act normativ.

"Nu pot să nu privesc presiunile făcute de cei de la Putere asupra DNA-ului, numai în contextul deciziei Curţii Constituţionale. La nivelul Parlamentului există un proiect de modificare a legii, prin care majoritatea guvernamentală urmăreşte schimbarea procedurii de numire a procurorilor şefi — procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şeful DNA, DIICOT. Domnii de la Putere ar vrea ca aceştia să fie numiţi de ministrul Justiţiei, ceea ce este inacceptabil din punctul nostru de vedere. Cei din "asociaţia vechililor" vor să le scoată dinţii procurorilor cu un singur scop: ca să poată să facă ceea ce au făcut şi până acum. Adică să conducă în stilul lor abuziv, să taie şi să spânzure după placul lor şi să utilizeze resursele publice cum îşi doresc ei şi nu se poate. Nu putem fi de acord, nu putem susţine aşa ceva", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a mai precizat că dacă acest proiect va fi adoptat - lucru perfect probabil având în vedere că PSD şi ALDE au majoritatea - PNL va ataca la Curtea Constituţională şi va apela la toate pârghiile constituţionale şi legale pentru "a nu permite controlul politic asupra Justiţiei, asupra instanţelor de judecată şi asupra parchetelor".