Lovitură pentru PSD. Şeful de campanie al partidului, condamnat definitiv de Înalta Curte

Marian Neacşu, lider al deputaţilor PSD, secretar general al partidului şi coordonator al campaniilor sale electorale, a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare.
Deputatul PSD Marian Neacşu
Deputatul PSD Marian Neacşu (facebook.com)

Şeful de campanie al PSD la locale, deputatul Marian Neacşu, a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

Judecătorii Curţii Supreme au stabilit în cazul liderului deputaţilor PSD, care este şi chestor la Camerei Deputaţilor, un termen de încercare de 2 ani şi 6 luni.

Marian Neacşu a fost trimis în judecată la finele lui 2013 de procurorii Parchetului General, în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate după ce acesta şi-a angajat fiica, pe Cristina Monica Neacşu, în cadrul biroului său parlamentar în intervalul iulie 2009 - decembrie 2012.

În februarie 2015, instanţa de fond l-a condamnat la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, însă procurorii Parchetului General au contestat decizia, astfel că Înalta Curte a dat sentinţa finală - şase luni de închisoare cu suspendare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne