Londra interceptează bombardiere ruseşti în apropierea spaţiului aerian britanic

Forţa Aeriană Regală a Marii Britanii a trimis avioane de luptă Typhoon pentru a intercepta două bombardiere ruseşti care au petrecut peste 5 ore la limita spaţiului aerian britanic.
Bombardierul rusesc Tu-160 Blackjack.
Bombardierul rusesc Tu-160 Blackjack. (Captură Foto)

Conform ziarului The Independent, bombardierele ruseşti Tu-160 “Blackjack” au pătruns joi în zona de interes a Marii Britanii, în partea de nord-est a ţării, în jurul orei 10 a.m., zburând între insulele Shetland şi Faroe, ca apoi să zboare de-a lungul coastei de vest a Irlandei şi deasupra Golfului Biscay.

Avioanele de luptă franceze şi spaniole au preluat interceptarea, dar cele două bombardiere ruseşti şi-au schimbat apoi cursul şi s-au îndreptat spre Rusia, zburând spre nord. Bombardierele au trecut pe lângă coasta grupului de insule Hebridele Exterioare cu puţin după ora locală 3 p.m.

Un purtător de cuvânt al Forţei Aeriene Regale a declarat: “Putem confirma că avioanele de luptă Typhoon de la RAF Lossiemouth şi RAF Coningsby au fost trimise pentru a monitoriza două bombardiere Blackjack în timp ce acestea se aflau în zona de interes a Marii Britanii. În niciun moment avioanele ruseşti nu au încălcat spaţiul aerian britanic”.

Este cel mai recent incident de acest gen, după monitorizarea mai multor nave de luptă ruseşti care au trecut anul trecut prin Canalul Mânecii în drum spre Siria, unde au participat la lupte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe