Forţele aeriene ruseşti plasate în stare de alertă pentru o inspecţie neaşteptată

Preşedintele rus Vladimir Putin a plasat forţele aeriene ale ţării în stare de alertă ridicată pentru o inspecţie neanunţată, cea mai recentă mişcare dintr-o serie de exerciţii militare desfăşurate pe fondul tensiunilor Rusiei cu Occidentul.
Avion de luptă rusesc Su-27.
Avion de luptă rusesc Su-27. (Captură Foto)

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că exerciţiul lansat marţi va urmări să verifice starea de pregătire a forţelor aeriene şi capabilitatea lor de a respinge agresiunea unui inamic.

Şoigu a declarat oficialilor militari că se va acorda o atenţie specială implementării sistemelor de apărare aeriană.

“O verificare surpriză a Forţelor Aerospaţiale a început astăzi, în conformitate cu decizia comandantului suprem al Forţelor Armate, pentru a evalua starea de pregătire a centrelor de comandă militară şi a forţelor militare şi pentru a aborda diverse sarcini de pregătire pentru luptă”, a precizat Şoigu.

Această inspecţie face parte dintr-o serie constantă de exerciţii militare ce urmăresc să consolideze pregătirea forţelor militare ruseşti.

În ciuda problemelor economice cu care se confruntă Rusia, Kremlinul a continuat să cheltuiască sume mari de bani pe pregătirea armatei şi pe modernizarea armelor, în contextul tensiunilor cu Occidentul ce au fost declanşate de criză ucraineană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe