Liviu Iolu: Doar 30% dintre bătrâni şi bolnavi sunt vaccinaţi! Aştept ca premierul Cîţu să o infirme

Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus
Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus (Epoch Times România)
Andrei Popescu
12.04.2021

Liviu Iolu, fost purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş şi membru în Consiliul Naţional al PLUS, a declarat că îl aşteaptă pe premierul Florin Cîţu să infirme că doar 30% dintre bătrâni şi bolnavi sunt vaccinaţi anti-Covid până în acest moment.

“Am o cifră. Doar 30% dintre bătrâni şi bolnavi sunt vaccinaţi! Aştept comitetul de vaccinare şi pe domnul Cîţu să o infirme. Zice premierul Cîţu că ‘aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii’. Aşa e, doar că fiecare pacient de azi are legătură şi cu premierul care coordonează comitetul de vaccinare militarizat pentru că doar nu era să se ocupe Ministerul Sănătăţii de vaccinare cum se întâmplă peste tot. Fiecare pacient de azi din spital are legătură şi cu premierul şi eşecul de a-i vaccina pe cei mai vulnerabili, aşa cum au făcut până acum toate statele responsabile”, a afirmat Iolu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Iolu a acuzat că în România “s-a hotărât” ca armata să se ocupe de campania de vaccinare anti-Covid pentru că “trebuiau băgaţi unii pe uşa din spate”.

“Din decembrie 2020 până azi sunt peste 3 luni în care s-au vaccinat doar 30% dintre cetăţenii vulnerabili - bătrâni şi cronici. Strategia de a trece la vaccinarea populaţiei generale, a specialilor şi a rudelor specialilor a omorât încrederea în această campanie de vaccinare şi a eşuat în a-i proteja pe oamenii bătrâni şi pe cei bolnavi să ajungă în spitale la terapie intensivă”, a continuat politicianul.

Totodată, Iolu a afirmat că Florin Cîţu a intrat prea repede într-un exerciţiu de PR “cu artificii şi zurgălăi, strigând un fel de ‘jos pandemia’ guvernamentală înainte de termen”. Iolu a făcut referire la faptul că premierul a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că revenirea la normal, inclusiv renunţarea la obligativitatea purtării măştilor, ar urma să aibă loc în două etape (1 iunie şi sfârşitul lunii iulie) şi este condiţionată de vaccinarea a cel puţin 10 milioane de români.

“A strigat că scăpăm de restricţii şi măşti când - şi el o ştie bine dar o zice la şi altele - mai avem doar şase paturi libere la ATI şi ambulanţe pline de bolnavi”, a conchis fostul purtător de cuvânt în Cabinetul Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor