Liviu Dragnea, audiat la DNA

Liderul suprem al PSD este chemat la DNA pentru declaraţii în dosarul vicepreşedintelui CJ Satu Mare, Mircea Govor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

UPDATE: "Am fost chemat să dau o declaraţie în calitate de martor în dosarul Mircea Govor. Ce am avut de spus am spus în faţa procurorilor. Am fost chemat pentru că am fost într-o funcţie politică, la un moment dat.

Am primit întrebări doar despre acest dosar. Îmi pare rău de Mircea Govor, îmi pare rău de orice membru PSD care trece prin astfel de momente. Nu am întrebat dacă va fi chemat şi Victor Ponta şi nici nu mă interesează.", a declarat Dragnea la ieşirea de la DNA, citat de stiripesurse.ro

***

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie, de această dată în calitate de martor. Liderul social democraţilor urmează să fie audiat în calitate de martor în dosarul preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, reţinut miercuri de procurorii anticorupţie, relatează Realitatea.net.

Reamintim că Govor, preşedintele PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a fost reţinut de DNA pentru şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el în funcţii de conducere sau de execuţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice.

Mircea Govor este vizat de această anchetă după ce s-ar fi lansat în ameninţări făcute la adresa membrilor PSD Satu Mare cu funcţii de conducere în instituţii publice. Potrivit digi24.ro, într-o şedinţă de organizare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de anul trecut, Mircea Govor le cerea funcţionarilor, directorilor de şcoli sau de instituţii publice să aducă la urne oameni care să-l voteze pe Victor Ponta. Înregistrarea acestei şedinţei a apărut pe internet.

Comentând reţinerea colegului său, Dragnea a declarat, joi, că îi pare "foarte rău" de situaţia în care a ajuns acesta şi a susţinut că procedurile din Codul Etic vor fi urmate, dar deocamdată "să vedem ce se întâmplă".