LIVE TEXT - Conferinţă de presă WikiLeaks, dezamăgeşte fanii

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a anunţat pentru astăzi, la ora 11.00, o conferinţă de presă în cadrul căreia, este posibil să facă noi dezvăluiri despre candidatul la preşedinţia SUA, Hillary Clinton.
(Captură Foto)

UPDATE 12:37 - Conferinţa de presă pe care Julian Assange o anunţa ca fiind zdrobitoare la adresa candidatului democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a reuşit ca în 90 de minute de transmisie live să nu menţioneze nimic despre campania prezidenţială americană.

Între timp foarte multe mesaje transmise pe chat de telespectatori semnalează frustrarea generată de lipsa oricăror noi dezvăluiri.

UPDATE 12:30 - Răspunzând la o întrebare legată de contextul dezvăluirilor viitoare asupra candidaţilor republican şi democrat americani, Assange a răspuns că există o mulţime de unghiuri fascinante în documente

UPDATE 12:02 - Fondatorul WikiLeaks Julian Assange vorbeşte audienţei, prin intermediul unei platforme video, în contextul unui posibil anunţ cu privire la candidatul la preşedinţia SUA, Hillary Clinton.

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange
Fondatorul WikiLeaks Julian Assange (capură de ecran)

UPDATE 11:59 - Se prezintă un video al ONU cu privire la deţinerea ilegală a lui Assange.

UPDATE 11:50 - Pe scenă a urcat avocata lui Julian Assange - Melinda Taylor - care vorbeşte despre ameninţările juridice si statusul lui Julian Assange.

Avocata lui Julian Assange - Melinda Taylor
Avocata lui Julian Assange - Melinda Taylor (captură de ecran)

UPDATE 11:30 - Alături de prezentatoarea Sarah Harrison au mai venit jurnaliştii John Goetz - jurnalist german de investigaţii, şi Stefania Maurizi - jurnalist italian de investigaţii pentru publicaţia L'Espresso - care au vorbit despre parteneriate si modelul de publicare.

UPDATE 11:07 - Conferinţa a început cu prezentarea jurnalistului WikiLeaks, Sarah Harrison, a unui video cu imagini legate de aniversarea a 10 ani a WikiLeaks si trecerea în revistă a unor evenimente mai importante anunţate de website-ul WikiLeaks.

Trecerea în revistă a unor dezvăluiri WikiLeaks
Trecerea în revistă a unor dezvăluiri WikiLeaks (captură de ecran)

UPDATE 10:57 - Mai sunt câteva minute până la conferinţa de presă. Audienţa a intrat în sală.

Conferinţa va începe în curând
Conferinţa va începe în curând (captură de ecran)

* * *

Documente care o vizează pe Hillary Clinton, candidata democrată la Casa Albă, vor fi publicate chiar înaintea alegerilor din 8 noiembrie. Aceste noi informaţii ar putea avea un efect "important" asupra scrutinului, potrivit lui Julian Assange, care se află din anul 2012 în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea în Suedia.

Julian Assange a declarat pentru Fox News că WikiLeaks examinează în prezent mii de pagini de documente care o privesc pe Hillary Clinton. Înaintea Convenţiei Democrate din iulie, Wikileaks a publicat aproximativ 20 de mii de emailuri ale Partidului Democrat, care au indicat o posibilă conspiraţie a unor lideri democraţi în favoarea lui Hillary Clinton, în timpul alegerilor primare. Preşedintele Comitetului Naţional Democrat, Debbie Wasserman-Schultz, a demisionat în urma acestui scandal.

Câteva zile mai târziu, Assange anunţa că WikiLeaks deţine şi alte documente "legate de campania lui Hillary Clinton".

Assange a refuzat să spună în ce condiţii a obţinut WikiLeaks acces la aceste informaţii.

Epoch Times vă va prezenta LIVE TEXT de la conferinţă.