Clinton susţine că Trump ar fi încălcat embargoul american împotriva Cubei

Duelul prezidenţial Clinton-Trump continuă şi în afara dezbaterilor televizate. Fostul secretar de stat american a declarat că republicanul Donald Trump nu a respectat embargoul comercial impus de SUA împotriva Cubei.
Hillary Clinton.
Hillary Clinton. (Captură Foto)

Candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton a declarat joi că s-ar putea ca rivalul ei prezidenţial republican Donald Trump să fi încălcat legea americană, potrivit unui raport media care a susţinut că una dintre companiile sale a încercat să facă afaceri în Cuba.

Newsweek a susţinut joi că o companie de hoteluri şi cazinouri controlată de Trump a desfăşurat în secret afaceri în Cuba, o mişcare ilegală din cauza unor sancţiuni aplicate de SUA în perioada în care Fidel Castro se afla la conducerea insulei.

“Astăzi [joi] am aflat despre eforturile sale de a face afaceri în Cuba, ceea ce pare să fie o încălcare a legii americane ... Trump a indus în eroare în mod constant oamenii atunci când a fost întrebat dacă încearcă să facă afaceri în Cuba”, a declarat Clinton reporterilor aflaţi în avionul ei de campanie.

Clinton şi Trump se află într-o cursă strânsă înaintea alegerilor prezidenţiale din 8 noiembrie.

Newsweek, citând interviuri cu foşti directori ai lui Trump, documente interne de companie şi documente de tribunal, a declarat că respectiva companie a lui Trump a cheltuit cel puţin 68.000 de dolari pentru o călătorie efectuată în 1998 în Cuba într-un moment în care orice cheltuială făcută de companiile americane în ţara din Caraibe era interzisă fără aprobarea administraţiei SUA.

Compania lui Trump nu a cheltuit banii direct, ci a direcţionat banii pentru călătoria în Cuba printr-o firmă americană de consultanţă, a precizat Newsweek.

Newsweek a citat un fost director al lui Trump afirmând că obiectivul călătoriei în Cuba a fost acela de a oferi companiei miliardarului republican o poziţie stabilă în cazul în care Washingtonul ar reduce sau ar ridica restricţiile prevăzute de embargoul comercial impus de SUA.

Fostul director a declarat că Trump a participat la discuţii despre călătoria în Cuba şi a ştiut că aceasta a avut loc, conform Newsweek.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe