Litvinenco solicită testarea cadavrului unei persoane decedate şi punerea în carantină a 30 de oameni care au contactat cu ea

Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova
Sergiu Litvinenco, deputat PAS în parlamentul R. Moldova (unpaspentru.md)

Din păcate, în raionul Ştefan Vodă situaţia se agravează, scrie deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco, potrivit căruia, în satul Crocmaz a decedat o doamnă despre care nu se ştie dacă a fost sau nu infectată cu coronavirus, pe motiv că nu i s-a făcut testul.

„Aceasta a stat în Spitalul raional Ştefan Vodă în aceeaşi cameră cu o altă doamnă care a decedat anterior şi era confirmată infectarea ei cu COVID-19. Până la momentul actual nu a fost nimeni să testeze cadavrul doamnei decedate pentru a se constata că este sau nu este purtătoare de COVID-19.

Dar doamna decedată de la Crocmaz a avut contact în ultima vreme cu vreo 30 de persoane atât din Crocmaz, cât şi din alte sate din raion. Problema este că, dacă ea este infectată cu COVID-19, toate cele 30 de persoane trebuie puse în carantină. Or, în caz contrar, virusul s-ar putea răspândi şi mai mult, iar situaţia gravă care este la moment în raionul Ştefan Vodă ar putea deveni şi mai gravă”, se arată în postarea lui Litvinenco de pe pagina sa de socializare.

În context, deputatul PAS solicită autorităţilor să ia măsurile necesare în vederea asigurării testării cadavrului persoanei decedate din Crocmaz, Ştefan Vodă, astfel încât ulterior, dacă se va constata infectarea cu virusul Wuhan, să fie izolate persoanele cu care aceasta a intrat în contact.

Menţionăm că joi seara ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat încă un deces, fiind vorba despre o persoană în vârstă de 53 de ani, astfel numărul persoanelor decedate în urma infectării cu virusul comunist a ajuns în Moldova la 6. „Este decedată în cadrul unei instituţii medico-sanitare publice din Chişinău pentru pacienţi gravi”, a subliniat Dumbrăveanu, fără să dea mai multe detalii.

În Republica Moldova au fost înregistrate oficial în total 505 persoane infectate cu virusul Wuhan. 82 cazuri noi dintre care 5 cazuri de import, 2 din Franţa, un caz din Marea Britanie, un caz din Ucraina şi un caz al cărui statut încă se cercetează, iar celelalte 77 de cazuri sunt locale din Soroca, Chişinău, Ştefan Vodă, Făleşti, Cahul, Bălţi, Căuşeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Străşeni, Teleneşti şi regiunea din stânga Nistrului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe