Lionel Messi, super ofertă pentru a pleca de la Inter Miami. Messi şi Ronaldo în aceeaşi ligă?

Lionel Messi (screenshot foto miamidiario.com)
Mioara Stoica
11.10.2023

Planul lui Lionel Messi de a califica echipa Inter Miami în play-off-ul MLS s-a năruit în momentul în care argentinianul s-a accidentat. Fără star, victoriile echipei din Florida au eşuat, iar o înfrângere cu Cincinnatti a certificat matematic eliminarea echipei. Aşadar, Lionel Messi are în faţă o lungă perioadă de timp fără meciuri oficiale, ceea ce i-a reactivat pe foştii săi pretendenţi să revină pentru a-l determina să semneze.

Aşa cum era de aşteptat, primul club ar fi Barça, care l-ar putea avea pe Lionel Messi sub formă de împrumut graţie unui regulament din MLS care permite jucătorilor care nu joacă în play-off să se transfere temporar, pentru a nu pierde meciuri. Ideea este pe placul celor de la Barça, care ar putea astfel să-şi vadă legenda luându-şi rămas bun de la fani, iar Messi ar fi de asemenea util pentru o echipă care uneori pare încă lipsită de leadership. Dar jucătorul nu se gândeşte la acest lucru, deoarece a decis deja să nu se mai întoarcă în elita fotbalului, odată ce a decis să părăsească Europa.

Arabia Saudită îl vrea pe Messi sub formă de împrumut

Pe de altă parte, Arabia Saudită, care în vară a văzut cum Lionel Messi a respins o ofertă financiară impresionantă, preferând proiectul prezentat de Inter Miami a lui David Beckham, este un caz aparte. Potrivit mai multor informaţii, Arabia Saudită a revenit în cursa pentru a-i prezenta lui Messi o ofertă pe măsură.

Pe de o parte, Arabia Saudită ar permite ca durata contractului să fie la alegerea jucătorului, între 4 şi 6 luni, astfel încât Messi să poată reveni la antrenamentele cu Inter Miami ori de câte ori consideră necesar. Pe de altă parte, oferta este foarte mare din punct de vedere financiar, la care se adaugă şi alte variabile, precum locuinţe sau maşini de lux.

Visul arab de a-l uni pe Lionel Messi cu Cristiano Ronaldo

Planul Arabiei Saudite este să-i aibă în aceeaşi ligă pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, ultimele două mari legende ale fotbalului mondial, o imagine care ar face înconjurul lumii. În acest sens, timpul petrecut de Messi în campionat nu este atât de relevant şi se înţelege că argentinianul a renunţat deja la un contract pe termen lung.

În Arabia Saudită se ştie deja că atât Thierry Henry, cât şi David Beckham au părăsit temporar fotbalul nord-american pentru a reveni mai târziu, astfel că nu ar fi o problemă pentru Lionel Messi să aterizeze pentru câteva săptămâni în campionatul saudit şi apoi să se reîntoarcă la Inter Miami pentru a aborda noul sezon cu garanţii maxime de succes.

Articolul a fost realizat cu informaţii din: Miami Diario şi El Nacional

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor