Cristiano Ronaldo are opţiunea să revină în Europa

Cristiano Ronaldo a demonstrat echipei Al Nassr că este încă în mare formă.
Starul portughez Cristiano Ronaldo. (Getty Images)
Mioara Stoica
11.10.2023

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo este actualul golgheter al campionatului Arabiei Saudite, cu 10 goluri din nouă meciuri, o performanţă care l-a determinat pe Mohamed Bin Salman să pună pe masă o variantă care ar surprinde întreaga lume: revenirea lui Cristiano Ronaldo în Europa, la Newcastle United. Starul portughez îşi doreşte să joace la Campionatul European din Germania cu toate garanţiile, să ajungă în formă maximă, iar revenirea în elită i-ar permite să facă un salt de performanţă.

Planul lui Bin Salman este de a-i oferi lui Cristiano Ronaldo revenirea în Premier League, la Newcastle, ceea ce i-ar permite să revină şi în Liga Campionilor, în care clubul englez are multe opţiuni pentru a se califica în 16-imile de finală, după ce a învins Paris Saint-Germain cu 4-1.

Cristiano Ronaldo nu este convins

Însă Cristiano Ronaldo nu vede clar cum va evolua situaţia. Portughezul, care a trecut printr-o perioadă foarte proastă în ultima sa etapă la Manchester United, se bucură de fotbal în Arabia Saudită, unde se simte foarte bine. În plus echipa sa, Al Nassr, a început foarte bine sezonul, cu opţiuni reale de a câştiga titluri. O revenire în Premier League i-ar permite să revină în prim-planul mediatic, cu toate avantajele şi dezavantajele.

Pentru moment, Cristiano Ronaldo nu acceptă propunerea, dar totul s-ar putea schimba în următoarele două luni. Pe de o parte, trebuie văzut cum evoluează proiectul Newcastle, care a avut un început bun de sezon. Pe de altă parte, ochii sunt ţintiţi pe echipa Al Nassr. Dacă englezii urcă şi saudiţii coboară în clasament, Cristiano Ronaldo s-ar putea răzgândi şi ar putea accepta revenirea în Premier League. Dacă totul va continua aşa cum este, el preferă să rămână în Arabia Saudită.

Indiferent dacă Cristiano Ronaldo acceptă sau nu, Newcastle este hotărâtă să facă schimbări profitabile în perioada de transferuri din iarnă, mai ales dacă se califică în 16-imile de finală ale Ligii Campionilor. Numărul unu pe listă este Nicolo Barella, de la Inter Milano, un mijlocaş care a fost aproape de Newcastle în vara anului trecut. Planul este de a-l combina pe Barella la mijlocul terenului cu Tonali şi Bruno Guimaraes, o formaţie de top, conform celor relatate de publicaţia El Nacional.

Un alt nume aflat pe masa clubului Newcastle este cel al lui Leroy Sane, care vrea să plece de la Bayern München. Barcelona, Real Madrid şi PSG vor să-l facă să semneze în vară, lucru de care Newcastle vrea să profite pentru a aduce un jucător care i-ar permite să facă un salt de calitate foarte important, relatează aceeaşi publicaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor