Lider USR-PLUS: Renate Weber e principala apărătoare a pensiilor speciale. E un produs al epocii Dragnea

Renate Weber
Renate Weber (Epoch Times România)

Liderul USR-PLUS Andrei Lupu i-a aruncat cuvinte grele Renatei Weber, căreia îi cere demisa "de urgenţă" din funcţia de Avocat al Poporului.

"Dacă ar avea un minim de decenţă politică şi de respect pentru cetăţeni, Renate Weber ar demisiona de urgenţă. O spun cât se poate de serios, ştiind în acelaşi timp că nu există şanse pentru ca aşa ceva să se întâmple. Renate Weber este un produs al epocii Dragnea, al războiului anti-Băsescu de acum mai bine de zece ani, este un om politic crescut şi hrănit de o cultură politică a dezbinării. Misiunea ei, la fel ca cea a predecesorului Victor Ciorbea, este să servească linia partidului şi a grupului de interese. Principala ocupaţie a acestor oameni este să folosească instrumentele procedurale pe care le au la îndemână pentru a învârti şi împiedica schimbarea necesară în societatea românească", a declarat Andrei Lupu.

Potrivit deputatului, PSD şi sateliţii săi au adus în prim-planul politicii româneşti oameni care pentru o sinecură sunt dispuşi să facă cele mai mari josnicii fără nicio urmă de remuşcare.

"Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Victor Ciorbea, Renate Weber sunt exemple extrem de cunoscute. De aceea cred că, înainte de a discuta despre ce a făcut din funcţia pe care o ocupă, de a evalua orice şi de a discuta despre cum trebuie să funcţioneze Avocatul Poporului, Renate Weber ar trebui să demisioneze. Ar fi un gest de minimă decenţă care ar produce o schimbare în comportamentul politic din România. Pentru cariera ei în societatea civilă şi pentru a şterge aceşti ani dezamăgitori, Renate Weber ar trebui să se gândească la răul pe care l-a produs prin modul în care a înţeles să se asocieze şi să acţioneze politic. În ceea ce priveşte instituţia Avocatului Poporului, cred că e momentul foarte important să discutăm şi să reconstruim încrederea în instituţiile vitale ale democraţiei. Şi Avocatul Poporului e doar primul pas", a precizat Andrei Lupu.

Problema pensiilor speciale

"Renate Weber a fost inventată pentru puterea ei duplicitară de a pretinde că cei care sunt furaţi sunt hoţii. Ea e cea care a atacat la Curtea Constituţională impozitarea pensiilor speciale. Din poziţia ei de Avocat al Poporului, nu doar că putea face aşa ceva, dar este în acelaşi timp printre beneficiarii unui astfel de cadou făcut de nişte politicieni iresponsabili. Doamna Weber este o admiratoare a formelor fără fond, un produs al clasei politice româneşti care este capabilă să pozeze în victimă în timp ce este, de fapt, agresorul. Renate Weber a invocat acum un an discriminarea la care ar fi supuşi cei cu pensii speciale, uitând voit că în realitate restul societăţii a fost discriminat atunci când ei şi-au inventat pensiile speciale. Aşa apar privilegiile, iar Renate Weber este imaginea perfectă a României groteşti în care cel puternic fură şi se vaită în detrimentul celor păcăliţi şi umiliţi", a afirmat Andrei Lupu.

Liderul USR-PLUS susţine că pensiile speciale au fost un instrument în războiul politic ce a avut loc în epoca Băsescu.

"Slujeai, primeai. De la o tabără sau de la cealaltă. Aproape zece ani după otrava acelor vremuri, ne chinuim să îndreptăm ce au stricat aceşti oameni hulpavi şi ticăloşi. Nu ai timp de construcţie şi dezvoltare, pentru că au stricat mecanismele fine ale procesului democratic, au pervertit înţelesul echidistanţei şi al deontologiei, au aruncat onoarea, etica, morala şi bunul-simţ la coş, s-au cocoţat pe banii statului şi îşi folosesc cozile de topor pentru a împiedica orice proces de curăţenie. Când încercăm să îndreptăm toate nedreptăţile făcute de ei, comandă campanii media din banii furaţi de la stat, plătesc trompete dispuse să mintă la semnalul lor, au oameni infiltraţi peste tot, gata să deturneze şi să saboteze orice încercare de a schimba ceea ce au distrus ei", a continuat Andrei Lupu.

În opinia deputatului, la nivelul societăţii, asta înseamnă întârzierea modernizării României, iar la nivel personal asta a dus la distrugerea profundă a moralei din societate.

"Este acceptabil şi preferabil să minţi şi să furi aşa cum ne-au arătat ei ani în şir că e bine să faci. Renate Weber e unul dintre aceşti oameni, plătiţi generos din banii statului român, care au primit sinecuri politice în ultimii 20 de ani de la PSD şi sateliţii săi doar ca să îşi împrăştie veninul şi să îşi folosească cunoştinţele pentru a distruge orice şansă de schimbare. Cu cât o păstrăm mai mult în funcţia de Avocat al Poporului cu atât ne sabotăm viitorul", a conchis Andrei Lupu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne