Lider PMP, dezvăluiri inedite: Blaga a dat ordin să se strângă semnături pentru Macovei

Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP
Ştefan Vlaston, secretar executiv PMP (facebook.com)

Vicepreşedintele Ştefan Vlaston a dezvăluit duminică, pe pagina sa de socializare, o informaţie obţinută de la surse din interiorul PDL care arată strategia preşedintelui democrat-liberalilor, Vasile Blaga, de a-l ajuta pe prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, să ajungă în turul doi al prezidenţialelor.

„Blaga a dat ordin activului PDL să strângă semnături pentru Macovei, pentru a sparge voturile dreptei autentice, nevopsite, între Macovei şi Udrea. În felul acesta Iohannis are drumul liber spre turul II”, a precizat Vlaston, citând mai multe surse din interiorul PDL.

Potrivit unor voci din presă, se pare că în prezent prezidenţiabilul independent Monica Macovei are dificultăţi cu strângerea semnăturilor necesare depunerii candidaturii sale, astfel că există riscul ca electoratul ţintă al acesteia să ajungă la prezidenţiabilul PMP, Elena Udrea.

Ştefan Vlaston susţine că Macovei „nu are nicio şansă să-l bată pe Victor Ponta, fără un partid în spate, care să pună oameni în secţiile de votare, cel puţin, nu mai vorbesc de afişe, nu are bani de campanie vizuală la tv-uri, nu judecaţi după cei câteva mii de pe Facebook care o susţin”.

„Îi trebuie 5 milioane de voturi cel puţin. MM nu ajunge în turul doi”, este de părere Vlaston.